Dikkat! Uzaktan ama güvenli çalış

Dikkat! Uzaktan ama güvenli çalış

ESET, uzaktan çalışma düzenini sürdüren veya geçmeye hazırlanan şirketler için, ihtiyaca uygun siber güvenlik ürünlerinden oluşan bir koruma paketi hazırladı. 

ESET Uzaktan Çalışma Paketi, çeşitli ESET ürünlerini bir araya getirerek daha uygun bir fiyatlandırma ile sunuyor ve pandemi döneminde artan siber tehdit ve zararlı yazılımlara karşı şirketleri güvence altına alıyor.

Uzaktan çalışmanın getirdiği dijital risk, Covid-19 sürecinden fayda çıkarmaya çalışan siber dolandırıcıların gelişen saldırılarıyla birleşince, özellikle KOBİ ölceğindeki işletmeler, ekstra güvenlik önlemlerine ihtiyaç duydu.

İşletmeler, antivirüs ve uç nokta güvenlik yazılımlarının yanında şifreleme ya da daha önce görülmemiş tehditleri engelleyen sandbox uygulamaları gibi katman arttırıcı güvenlik önlemlerine yöneldi.

ESET Uzaktan Çalışma Paketi

Bu süreci analiz eden siber güvenlik kuruluşu ESET, evden veya dışarıdan çalışan kullanıcıların güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için ESET Uzaktan Çalışma Paketi’ni tasarladı. Paket; ESET Endpoint Advanced, Cloud Administrator, Dynamic Threat Defense ve Full Disk Encryption ürünlerini içeriyor. Cloud Administrator, yönetici konsolu olarak ürünlerin kolayca uzaktan yönetilmesini sağlıyor.

KOBİ’lerin siber güvenliği için ideal

ESET ürünlerini bir araya getirerek daha uygun fiyatlı koruma sağlayan ESET Uzaktan Çalışma Paketi, 6’dan başlayarak 250 kullanıcıya kadar ulaşan işletmeler için kurgulanıyor.

Paketi oluşturan ürünlerin hangi özellikleri var?

ESET Endpoint Security Advanced

Bu uç nokta koruma yazılımı; Davranışsal Algılama (HIPS), Ağ Saldırı Koruması, Ürün İçi Sandbox, Çift Yönlü Güvenlik Duvarı, Fidye Yazılımı Kalkanı, Gelişmiş Bellek Tarayıcı, İstismar Engelleyici ve Botnet Koruması sunuyor.

ESET Cloud Administrator

ESET Cloud Administrator (ECA), bir yönetim konsolu ve firma ağındaki tüm uç noktaları yönetmeyi sağlıyor. ECA kullanıldığında yönetim sunucusu için yeni bir donanım almaya gerek kalmıyor ve işletmelerin toplam maliyeti düşüyor. Kullanımı kolay ve işletmelerin asıl işlerine odaklanmasına yardımcı oluyor.

ESET Dynamic Threat Defense (EDTD)

Yeni ve daha önce hiç görülmemiş tehdit türlerini tespit etmek için bulut tabanlı bir sandbox ortamı kullanarak, Mail Security ve Endpoint gibi ESET ürünleri için ekstra güvenlik katmanı sağlıyor. Şüpheli dosya, sandbox’a gönderilip tam özellikli bir işletim sistemi üzerinde çalıştırılıyor ve ancak güvenli ise kullanıcı cihazında çalıştırılmasına izin veriliyor. Bu süreç 5 dakikadan kısa sürüyor ve sonuçlanmadan uç nokta cihazlarına zararlının ulaşması engelleniyor. Sandbox ortamı ESET’in güvenli sunucularında barındırılıyor. Geçmişte sadece büyük kuruluşlara sağlanan EDTD, artık KOBİ ölçeğindeki işletmelerin de kullanımına uygun hale getirildi.

ESET Full Disk Encryption

Uç nokta bilgisayarların depolama alanları için güçlü şifreleme sağlıyor. Böylece işletmelerin veri güvenliğini artırıyor. ESET Full Disk Encryption, uzaktan yönetim konsolu tarafından yerel olarak veya buluttan yönetiliyor.

Hayatınız normal devam etsin

“Olağanüstü günler yaşıyoruz ama hepimiz aslında hayatımızı olağan ve normal şekilde sürdürmek istiyoruz“ diyen ESET Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, “ESET Uzaktan Çalışma Paketi, Türkiye’de özellikle KOBİ ölçeğindeki şirketlerin, zararlı yazılım ve siber tehditlere uğrama endişesine kapılmadan normal şekilde çalışmalarına devam etmelerini sağlayacak“ açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.