Dikmen, "Gazetecilere adalet ve özgürlük talep ediyoruz"

Dikmen, "Gazetecilere adalet ve özgürlük talep ediyoruz"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dikmen, Hrant Dink'in öldürülüşünün 11'inci yılı nedeniyle anma mesajı yayınladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülüşünün 11'inci yılı nedeniyle anma mesajı yayınladı.


Dikmen, mesajında şunları söyledi:


“19 Ocak 2007'de katledilen Gazeteci Hrant Dink'in Agos Gazetesi önündeki o son fotoğrafı hepimizin belleklerindeki yerini koruyor. Bu kare  ülkemizde karanlık ellerin hiçbir zaman boş durmadığını, durmayacağını hep hatırlatıyor. Gerçekleri yazmak bu coğrafyada her zaman bir cezaya tabi olmamalı. Bu katliamı yapan gerçek sorumlulara ulaşılmadığını hepimiz biliyoruz. Davanın seyri bizleri tatmin etmiyor.  
Adalete olan güvenin daha fazla sarsılmaması için Dink davasında gerçek sorumlular yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Bu tür cinayetlerin sorumluları yargılanmadıkça tüm gazeteciler tehdit altında olmaya devam edecektir. Toplum vicdanı rahatlamayacaktır. Aramızdan kurşunlarla, bombalarla, işkencelerle alınan gazetecilere adalet, parmaklıklar ardındaki gazetecilere hem adalet ve hem de özgürlük talep ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.