Dikmen: ''İfade Özgürlüğü Sıfırlandı''

Dikmen: ''İfade Özgürlüğü Sıfırlandı''

Dikmen: ''Basın ve ifade özgürlüğünün de Anayasa'yla güvence altında olduğunu bir kez daha bağımsız Türk yargısına anımsatıyoruz.''

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun 12 çizerinin katledilmesinin ardından çıkan özel sayısının kapağını dayanışma için köşelerinde yer verdikleri için açılan davada İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'a verilen 2 yıl hapis cezasını basın ve ifade özgürlüğüne, demokrasiye vurulmuş yeni bir darbe olarak değerlendirdi.

misket_dikmen_hangi_basin_ozgurlugu_h62689

Karikatürde silah taşıyan teröristlere dikkat çekildiğini terörün eleştirildiğini, kaydeden İGC Başkanı Dikmen, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye'de laikliğin tartışıldığı şu günlerde, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mahkemesi fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında köşesinde karikatür yayınlayan köşe yazarlarına hapis cezası verebilmektedir. Ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü bu ağır kararla sıfırlanmıştır. Katliamı protesto eden gazetecilerin parmaklıklar ardıyla tehdit edilmesi ülkemizdeki gidişatın korkutucu boyutlara geldiğini göstermektedir. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak üyemiz Hikmet Çetinkaya ve meslektaşımız Ceyda Karan'ın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Basın ve ifade özgürlüğünün de Anayasa'yla güvence altında olduğunu bir kez daha bağımsız Türk yargısına anımsatıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.