Dini Değerleri Aşağılama gerekçesiyle Spotify'a soruşturma!

Dini Değerleri Aşağılama gerekçesiyle Spotify'a soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dev müzik platformu Spotify'a 'Dini Değerleri Aşağılama' ve 'Devlet Büyüklerine Hakaret' içeren listeler olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Dünyanın en popüler müzik platformları arasında yer alan İsveç merkezli Spotify’da bulunan bazı kullanıcıların oluşturduğu çalma listeleri olduğu ifade edildi. Bu listelerin, ‘dini değerleri aşağılama’ ve ‘devlet büyüklerine hakaret’ içerdiği aktarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Spotify hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. Bazı çalma listelerini içeren soruşturmanın, CİMER üzerinden yapılan şikâyetlerin ardından başlatıldığı da gelen açıklamalar arasında yer aldı.

4e7a42536904bcea316749dae96527769999492f.jpeg

Hazırlanan listelerin Spotify’ın onayından geçtiği belirtilirken, din ve devlet insanlarını içeren bu listeler arasında ‘Hz. Muhammed’in devesiyle yanlarken dinledikleri’, ‘Allah’ın Hz. Adem’i cennetten kovarken dinlediği şarkılar’, 'Allah'ın telefon zil sesi', Hz. Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar', 'Recep Tayyip Erdoğan'ın rakı içerken dinlediği şarkılar' gibi birçok listenin yer aldığı kaydedildi. CİMER’e yapılan şikayetlerin birinde de bir kişinin, Spotify platformunda Cumhurbaşkanı’na hakaret eden ve dini değerleri aşağılayan içeriklerin yer aldığını iddia ettiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.