Diplomasiye genç bakış

Diplomasiye genç bakış

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenip finanse edilen “ Diplomasiye Genç bakış” projesi kapsamında bir araya gelen gençler Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaret etti. 

Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Ege Bölge toplantısında, uluslar arası projeler yürüten gençlik kuruluşlarının Türkiye’nin yurtdışındaki tanınırlığına ve kamu diplomasisi çalışmalarına katkı sağlamaları konusunda gençlerin daha aktif rol almaları konuları görüşülecek. Foça’da gerçekleştirilecek ve 4 gün sürecek çalıştaya katılacak 20 genç, programına Çiğli’den başladı. Gençler önce Başkan Hasan Arslan ile görüşerek, yerel yönetimler ve Çiğli hakkında bilgi aldı. Gençler çalıştay boyunca diplomasi konusunda Türk ve yabancı konsolos ve akademisyenler tarafından bilgilendirilecek.

Tanıtım önemli

Çiğli, İzmir ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacak projelere destek olduklarını belirten Başkan Hasan Arslan, “Ülkemizin en iyi tanıtacak kişiler gençlerimizdir. Diplomasiyi ve kültürü öğrenmeleri önemli. Bu konuda başlayan çalışmaları biz de AB birimimiz kanalıyla destekliyoruz. Belediyemizin içinde olduğu çok sayıda AB projesi var. Farklı kültürleri tanımak ve kendimizi anlatmak adına yapılan bu çalışmaları s

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.