DİRENEN BAŞKAN BATUR, KAZANAN BAŞKAN BATUR

DİRENEN BAŞKAN BATUR, KAZANAN BAŞKAN BATUR

Arif Çayan yazdı

İzmir’in kentsel dönüşümde yaşadığı sorunlara bir yenisi daha geçtiğimiz günlerde eklendi. Şehir Planlamacıları Odası, Konak Belediyesi’nin Gültepe semtiyle ilgili olarak yaptığı kentsel dönüşüm planlarını, mahkemeye başvurarak iptal ettirdi.

Yani 50 yıldır, kör talihine, kötü şehir şartlarında yaşamaya mecbur kalan Gültepelilerin kentsel dönüşümü başka bahara kaldı.

Başkan Batur, iptal kararına sert cevap verirken, kentsel dönüşümden ve Gültepe’yi yaşanabilir bir şehir parçası olmaktan asla vazgeçmeyeceklerinin mesajını da net verdi.

Dava açıp, planları iptal ettirenlerin sadece zaman kaybına neden olduğunu belirten Başkan Batur’un, bu çağrısı, bu seslenişi, bu duruşu, bu direnişi Konak’ın Gültepe semtinde yaşayan İzmirliler için.

Planlarda eksik olduğu iddia edilen konular düzeltilecek, planlar teknik olarak yeniden yapılacak ve meclisten geçirilecek yeni planla kentsel dönüşümün yolu açılacak.

Belediye Başkanı olmak iki türlü zordur. Birincisi hizmet üretmekte zorlanırsınız, ikincisi hizmeti götürmekte zorlanırsınız.

konak-belediyesi-gultepe-plani-icin-kararli-2.jpeg

Birileri ortaya çıkar, daha iyi bildiğini düşünerek itirazlar eder. Amaç daha güzelini yaptırmak değil, amaç daha güzelinin olmasını engellemek, geciktirmek.

Hatırlarım bu şehirde, bir dönem Kordon Sahili’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rahmetli, efsane başkanı Ahmet Priştina doldururken ayaklanmalar çıkmıştı.

Yollarda oturarak eylem yapan mı dersiniz, iş makinelerini önünü keserek boykot yapan mı dersiniz, ne ararsanız vardı.

Eskiden iki şeritli yoldan ibaret olan Kordon’da bu şehrin insanları şimdilerde balık tutuyor, piknik yapıyor, spor yapıyor, keyif yapıyor.

Düzenci olmak, çevreci olmak başka bir şey, engelleyici olmak, geciktirici olmak başka bir şey.

konak-belediyesi-gultepe-plani-icin-kararli-4.jpeg

İtiraz edenler de, kentsel dönüşüm planlarını yapanlar da Şehir Planlamacısı ve Mimarlar.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un bu çıkışını da efsane başkan Priştina gibi görüyorum.

Gün gelecek, İzmir’de, Gültepe denilen yaşanması güzel, yaşanılabilir bir semt olacak ve ondan sonraki günlerde o semtin güzelliğinde keyif sürenler, spor yapanlar, piknik yapanlar, nefes alanlar Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un adını konuşacaklar.

Geçmişte, şimdi ve gelecekte adı konuşulan Belediye Başkanı olabilmekte, Abdül Batur gibi başkanların nişanı olacak.

Konak güzel, Gültepe daha da güzel olacak.

baskan-batur-geri-adim-yok-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.