Dirinler'den MAKTEK çıkarması

Dirinler'den MAKTEK çıkarması

Türk makine sanayinin önde gelen markası Dirinler Şirketler Grubu, bu yıl iki markasıyla uluslararası 6 fuara katılacak

Grup şirketlerinden Dirinler Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. İzmir'de 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek MAKTEK, 6-9 Ekim tarihlerinde  İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenecek Endüstri ve Makine Fuarı (TIEE), 7-10 Kasım'da Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenecek Metal ve Metal İşleme Fuarı Blechexpo ile Bursa fuarlarına katılacak. 

Grubun CNC kontrollü tezgahlar üretiminde sektörün amiral gemisi konumunda olan diğer markası Dirinler Sanayi Makineleri ve Endüstri ise 18-23 Eylül'de Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek EMO Fuarı, İzmir'de düzenlenecek MAKTEK ile İngiltere'nin Birmingham kentinde 9-13 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenecek Machexhibition fuarlarına çıkarma yapacak.

MAKTEK'E ÖZEL STANT
 

Drinns markasıyla üretim yapan Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Dirin, MAKTEK Fuarı’na 300 metrekarelik stant ile katılacaklarını belirterek “Sektörümüzün geldiği noktayı gözler önüne sereceğiz” dedi.  Fuarların makina üreticileri için hem sahip oldukları pazarı ileri bir noktaya taşıma hem de pazarda yenilikleri sunma adına köprü görevi gördüğünü belirten Dirin, “Bugün dünya firmaları CNC tezgahları konusunda yatırım yapacaksa, Türk firmaların ürettiklerine bakmadan tercih yapmıyor. Bunda katkımız olduğu için mutluyuz” diye konuştu.

 

Drinns’in yurtdışı fuarlarında da Türk makine sanayini temsil edeceğine dikkat çeken Dirin, katılacakları Almanya’daki EMO ve İngiltere’deki Machexhibition’da mevcut ürünlerin yanı sıra yeni nesil üretimlerini de sergileyeceklerini söyledi. Dirin, “Türkiye son 25 yılda makine üretiminde çok ciddi bir ivme yakaladı. Sektör olarak yüzde 70'lik bir büyüme gerçekleştirdik  ve üretimin yarısından fazlasının da ihraç edilir hale geldi. Dirinler de buna paralel olarak yıllara dayanan ihracat tecrübesine sahip oldu. 5 kıtada 55 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ancak durmuyoruz, sürekli iyileştirme kültürümüz ile ülkemize en yüksek katma değeri kazandırmak istiyoruz. Bunun yolu da yenilikleri, teknolojiyi takip etmekten geçiyor” dedi.

DİRİNLER'DEN FUARA ÖZEL SÜRPRİZ
 

Dirinler Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Halil Akgül de İzmir'de düzenlenecek MAKTEK Fuarı'na 300 metrekarelik stant ile katılan Drinns gibi kendilerinin de yine 300 metrekarelik bir başka stant ile katılacaklarına dikkat çekti. Akgül, fuarda, arızasını önceden bildirme yeteneğine sahip, Endüstri 4.0 uyumlu “akıllı” pres makinesi olan “Dirinsmart"ı ilk kez kamuoyuna tanıtacak. Türkiye'nin, makine üretimi konusunda Avrupa'nın önde gelen 5 ülkesinden biri olduğunu, ihracat artışında da yine ilk 3 ülke arasında yer aldığını söyleyen Akgül, bu büyümenin devam etmesi için AR-GE yatırımlarıyla katma değeri yüksek ürünlere yönelinmesi gerektiğine dikkat çekti. Akgül, “Dirinler olarak biz AR-GE yatırımımı tamamladık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Dirinler, AR-GE Merkezi olarak tescillendi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Durmadan çalışıyor, üretiyoruz. Ülkemiz sanayisini çok daha iyi tanıtmak için uluslararası fuarlarda da yerimizi alıyoruz. Burada katılırken de Dirinler geleneği olan ilkleri sanayinin hizmetine sunuyoruz” dedi.

65. YIL COŞKUSU
 

Otomotiv, beyaz eşya, iklimlendirme başta olmak üzere savunma, havacılık, kalıp, metal çelik sanayii, mobilya, inşaat, plastik-kauçuk, elektrik-elektronik sanayine hizmet veren Dirinler, ayrıca bu yıl kuruluşunun 65. yılını da kutlayacak. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.