Diş Beyazlatma Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Diş Beyazlatma Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Diş beyazlatma son yılların popülaritesi giderek artan kozmetik diş hekimliği prosedürüdür.

Diş beyazlatma son yılların popülaritesi giderek artan kozmetik diş hekimliği prosedürüdür. Diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde büyük talep görmekle birlikte bu alanda uzman ve deneyimli diş hekimleriyle çalışılması uygulamanın başarısı noktasında çok önemlidir. Dr. Sait Gezer diş beyazlatma ve diğer diş hekimliği prosedürlerindeki başarıları ile diş sağlığına özen gösteren kişilerin ilk tercihidir. Siz de diş beyazlatma ve diğer diş hekimliği prosedürleri hakkında bilgi almak, rutin diş kontrollerinizi gerçekleştirmek için Dr. Sait Gezer ile iletişime geçebilirsiniz.

Beyaz, parlak, düzgün görünümlü ve sağlıklı dişlere sahip olmak kadın erkek fark etmeksizin hemen herkesin idealidir. Bu görünümün elde edilebilmesi için eski zamanlardan günümüze kadar farklı yöntem kullanılmış ve ne yazıkki bu yöntemlerin bir kısmı dişlerde kalıcı hasarlara neden olmuştur. Diş beyazlatma jellerinin kullanılmaya başlamasıyla birlikte kalıcı ve dişe zarar vermeyen diş beyazlatma yöntemlerinden faydalanılmaya başlanmıştır.

whatsapp-image-2022-10-18-at-16-55-44.jpeg

Diş beyazlatma işleminde kullanılan jeller su içeren yapılarıyla dişlerde herhangi bir zarar oluşmasına neden olmazlar. Bu sayede dişler son derece sağlıklı bir şekilde, doğal bir beyazlığa kavuşabilir. Diş beyazlatma hastalar açısından son derece konforlu, açısız, ağrısız ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir yöntemdir. Ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma olarak farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilen diş beyazlatma prosedürü tercih edilen yönteme göre farklı sürelerde tamamlanır. Ofis tipi diş beyazlatma klinik ortamında diş hekimi tarafından yaklaşık 1 saatte tamamlanır. Ev tipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından planlanır ve hasta tarafından evde uygulanır. Tamamlanma süresi hasta özelinde değişebilir.

Yoğun su içeriğine sahip diş beyazlatma jelleri diş minesinin susuz kalmasını ve çatlamasını önler. Tüketilen yiyecekler ve içecekler dişler arasındaki boşluklarda kalarak zaman içinde dişlerde renklenmelere neden olabilir. Bu yüzden elde edilecek sonuçların uzun süre kalıcı olması için diş beyazlatma işleminden sonra beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekir. Bu sayede, elde edilen beyazlık etkisinin uzun süreli olması sağlanabilir.

Güzel Gülüşlerin Sırrı Diş Beyazlatma Uygulamalarında Gizli

Bleaching olarak da bilinen diş beyazlatma işlemi; ofis tipi ve ev tipi bleaching olmak üzere iki farklı yöntemle uygulanabilir. Ofis ipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından klinikte uygulanır. Ev tipi diş beyazlatma yöntemi ise diş hekimi tarafından planlanır ve kişinin kendisi tarafından evde uygulanır. Ev tipi diş beyazlatma yöntemi diş hekiminin kişiye özel hazırladığı plaklar ve beyazlatıcı jel kullanılarak gerçekleştirilir. Diş beyazlatma jeli kişiye özel beyazlatma plakları içine sıkılır. Daha sonra diş beyazlatma plakları günde 2-6 saat süre ile dişlere takılır. Diş hekimi muayenehanesinde uygulanan ofis tipi diş beyazlatma yöntemiyle ev tipi diş beyazlatma yöntemine göre daha kısa sürede sonuç alınması mümkündür.

Ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma prosedürlerinde ilk adım hastanın muayene edilmesi, ağzında çürük ya da diş minesi çatlak olan dişler varsa bunların tedavisinin gerçekleştirilmesidir.

Diş Beyazlatmanın Kalıcılığı İçin Bu Noktalara Dikkat

Diş beyazlatma uygulamasından sonra dişlerde elde edilen beyazlığın uzun süre kalıcı olabilmesi için çay, kahve, kırmızı şarap, vişne suyu gibi dişleri renklendirme özelliği olan içeceklerin tüketimi sınırlandırılmalıdır. Sigara ve her tür tütün ürününün yanı sıra dişlerde renklenmeye neden olabilecek aşırı salçalı, renkli yemeklerin tüketimine ara verilmelidir. Diş beyazlatma sonrası erken dönemde dişler renklenmeye daha açık bir yapıda olduğundan bu konulara en az 2 hafta süreyle maksimum özen gösterilmelidir.

Bunların yanı sıra ağız ve diş bakımını aksatmamaya, dişleri düzenli olarak fırçalamaya, diş ipi kullanmaya ve düzenli olarak diş hekimi muayenesinden geçmeye dikkat edilmelidir. Bleaching işlemi normal şartlar altında 9 ila 12 ay arasında kalıcılığa sahiptir. Bununla birlikte kalıcılık süresinin ağız bakımına gereken özenin gösterilmesi, yeme içme alışkanlıklarının renklenmeye yol açmayacak yiyecekler ve içeceklerin tüketileceği şekilde gözden geçirilmesi ve sigara kullanılmaması gibi etkenlere bağlı olarak her hasta özelinde değişiklik göstereceği unutulmamalıdır. Bu doğrultuda diş beyazlatma uygulamasından sonra elde edilen beyazlığın korunabilmesi için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekliliğinden bahsedilebilir.

Bleaching Yöntemi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Diş beyazlatma daha beyaz görünümlü dişlere sahip olmak isteyen kişilere uygulanabilen etkili bir prosedürdür. Her hasta özelinde dişlerin tamamen bembeyaz olmasını sağlamak mümkün olmasa da hastanın mevcut diş renginden en az birkaç ton açık renkte dişlere sahip olma imkanı diş beyazlatma ile elde edilebilir. Diş beyazlatma yöntemleri çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerin renginin sararması halinde uygulanabilir. Diş minesinin iç ve dış renginin değiştirilmesi yoluyla dişlerde beyazlama sağlanabilir.

Diş beyazlatma temel olarak dişin üzerindeki veya içerisindeki kromojenlerin kimyasal olarak bozunması işlemi olarak tanımlanabilir. Beyazlatma ürünlerinde en çok kullanılan etken madde olan hidrojen peroksit, dişe yayıldığında, kararsız serbest radikaller üretmek için parçalanan bir oksitleyici madde görevini yerine getirir. Diş minesindeki organik tuzlar arasındaki boşluklarda organik pigmente moleküllerine bağlanan kararsız serbest radikaller daha az pigmentli bileşenler meydana getirir. Daha az ışığı yansıtma özelliği olan bu küçük moleküller beyazlatma etkisinin ortaya çıkmasını sağlar. Diş hekimlerinin diş renklenmesinin türünü, yoğunluğunu ve yerini hasta özelinde en doğru şekilde tespit etmeleri diş beyazlatma yöntemlerinin başarılı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli etkenlerin başında gelir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, dişler nasıl beyazlar içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.