Diş çapraşıklıklarında bunlara dikkat!

Diş çapraşıklıklarında bunlara dikkat!

Smile İzmir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Tancan Uysal, FOX Tv'de yayımlanan Çağla İle Yeni Bir Gün programına konuk oldu.

Prof. Dr. Tancan Uysal, Çağla Şikel'in sunduğu Çağla İle Yeni Bir Gün programında diş sağlığı ve bakımı hakkında bilgiler verdi.

Diş çapraşıklıkları hakkında önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Tancan Uysal, "Dişlerin normal şartlarda anne ve babadan genlerle oluşan bir yapısı var. Çene bunlardan biri. Çocuk doğarken anneden küçük çene alıyor, gelişim sırasında babadan büyük bir diş alıyor. Ve bunların sonucunda çapraşık olarak dişler çenelerimize yerleşiyor. Bunların yanında çevresel faktörlerde var. Beslenme sırasında çok rafine beslenme diş çürüklerine neden oluyor ve onların çapraşık olmasına neden oluyor. Bu diş çapraşıklıkları hayatımızda o kadar çok şeyleri etkiliyor ki hem estetik olarak hem fonksiyon olarak hem de konuşma bakımından bizim için çok önemli" dedi.

img_2511-001.jpg
Ortodontik alandaki gelişmelerden bahseden Prof. Dr. Tancan Uysal, "3 boyutlu tarayıcılar, 3 boyutlu sistem dijital sistem hayatımıza her geçen gün biraz daha fazla girmeye başladı. Ve biz ortodontistler bunu çok fazla kullanmaya başladık. Hastalarımıza eskiden böyle macun kıvamında ölçülerle, alçı kalıplar çıkarırdık. Artık öyle bir şey yok. 3 dakikalık 5 dakikalık taramayla ağzında ne varsa tamamen hastamıza gösteriyoruz. Dişlerinde ne problem varsa kapanış problemi, gülümseme problemleri gibi sıkıntılarını. Tedavi planlamalarını dijital teknoloji yardımıyla çok güzel hazırlayabiliyoruz. Ve en sonunda da hastamıza nasıl biteceği konusunda simülasyonları daha tedavinin başında gösteriyoruz ve yapacağımız tedavilerin ne sonuçlar doğuracağını artık hastamız daha tedavisinin başında görmüş oluyor. Dolayısıyla bu teknolojiyi kullandıktan sonra artık insanlar daha da heveslenmeye başladı" açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.