Diş çapraşıklıklarından şeffaf plak ile kurtulun!

Diş çapraşıklıklarından şeffaf plak ile kurtulun!

Smile İzmir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Tancan Uysal, FOX Tv'de yayımlanan Çağla Şıkel'in sunduğu Çağla İle Yeni Bir Gün programına konuk oldu.

Medya Ege- Prof. Dr. Tancan Uysal, Çağla Şikel'in sunduğu Çağla İle Yeni Bir Gün programında şeffaf diş plakları hakkında bilgi verdi.

Diş çapraşıklıklarından kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Tancan Uysal, "Baştan planlama aşamasında 3 boyutlu olarak istediğiniz dişi istediğiniz miktarda hareket ettirebiliyorum. Bazen biz tellerle dişlere gel git hareketleri yaptırırız. Diş bir yere gider daha sonra geri gelmesi gerekir. Bu gibi durumlarda dişlerin köklerinin eğrilmelerine neden olur. Onun için bunu birazcık avantaja çeviriyoruz. Bu şeffaf plakları 3 boyutlu planla dolayısı ile daha kısa süren tedavilerle daha konforlu tedaviler gerçekleştirebiliyoruz" dedi.

whatsapp-image-2022-02-13-at-17-33-29.jpeg
Şeffaf plak tedavisinin neredeyse ağrısız olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tancan Uysal, "Şeffaf plak tedavisi hakkında bilimsel çalışmalar var. onda bir seviyeler bile diyebiliriz. Ağrılar çok daha az. Yalnızca takılırken hafif bir sıkma hissediyor dişe kuvvet uyguladığı için. Ama biz normal tellerde ayda mesela 1 ve 1.5 mm hareket vermeye çalışıyoruz. Her plak sıkımında 2 derecelik rotasyonlu bir kuvvet uyguluyoruz. Dolayısıyla çok küçük kuvvetler uyguladığımız için dişlerde çok fazla gerilmeler sıkıntılar olmuyor. Biraz fazla kuvvet verirseniz camsı tabaka oluyor dişin etrafında ve diş hareket etmiyor. O yüzden şeffaf plaklarda hiç böyle riskimiz yok daha kontrollü küçük küçük hareketlerle hem daha ağrısız hem de daha az sıkıntı ile tedavi olunabiliyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.