DİŞ İMPLANTLARININ BAKIMI İHMALE GELMEZ !

DİŞ İMPLANTLARININ BAKIMI İHMALE GELMEZ !

Diş hekimleri, diş implantlarında bakımın ve düzenli hekim kontrollerinin önemini her fırsatta vurguluyor.

Özel Teras Dental Diş Kliniği Kurucusu Diş Hekimi Şenol Alkan, ağzında diş implantları uygulanmış bireylerin, implantlarını uzun süreler sağlıkla kullanabilmeleri için, dikkatli bir ağız bakımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Düzenli fırçalanmayan implantların etrafında plak oluştuğunu ve bu plakların birikerek taş oluşumunu hızlandırdığını belirten Diş hekimi Alkan, bu bölgelerde biriken zararlı bakterilerin doğal dişlerde olduğu gibi, implantların da etrafında dişeti hastalığına yol açabileceğini vurguladı.

Diş Hekimi Şenol Alkan, implantların çevresinde oluşan iltihabın zamanla etrafındaki sağlıklı kemik dokusunu tahrip ederek, implantların kaybına yol açabileceği bilgisini de vedi.

Diş implantlarının temizliği için üretilen özel fırçaların yanı sıra; implantların etrafındaki üçgen boşlukları temizleyen arayüz fırçaları ve diş iplerinin mutlaka günlük olarak kullanılması gereğine dikkat çeken Alkan şunları söyledi: “İmplantların ağıza çıkış bölgeleri tamamen silindirik bir yapıda olduğundan dişlere nazaran daha kolay temizlenebilir. İmplant bakımına gereken özen gösterilmezse meydana gelecek iltihaplar implantların kaybına yol açabilir. İmplant kullananlar, diş fırçalama ve ara yüz temizliğinin doğru bir şekilde nasıl yapılacağını hekimlerinden mutlaka öğrenmeli ve hergün en az 5 dakikalarını, ağız ve implant çevresi bakımına ayırmalılar”

 

www.medyaege.com.tr.jpg
SiGARA DUMANI DİŞLERE ZARAR VERİYOR

Sigara dumanı içinde 4 binden fazla tehlikeli kimyasal madde olduğunu anlatan Diş Hekimi Şenol Alkan, sigara kullanımının iltihaba da yol açabileceğini dile getirdi.

Alkan şöyle devam etti: “Bu kadar çok zararlı maddenin dişlerinizi ya da implantlarınızı çevreleyen kemik ve yumuşak dokularda bir hasar oluşturacağı kesindir. Sigara kullanımı diş ve implant çevresi dokuları iltihaba karşı daha dirençsiz duruma getirmektedir. Biz diş hekimleri, her ne kadar en azından implant uyguladığımız günlerde sigarayı yasaklasak da, bu, implant tedaviniz bittikten sonra rahatlıkla sigara içebilirsiniz anlamına gelmez. Eğer implantlarınızı iltihabi nedenlerle kaybederseniz o bölgelere yeniden implant uygulanabilmesi için çok uzun ve zor tedaviler gerekiyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.