Diş kararmasının sebeplerini uzman anlatıyor

Diş kararmasının sebeplerini uzman anlatıyor

Diş hekimi Pertev Kökdemir, diş kararmasının sebeplerini açıkladı.

Tek bir diş bazen kararabilir. Bu çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve çoğu zaman bunun neden olduğunu soran birçok hastamız olur. Bir diş karardığında, bu sinirin hasar gördüğü anlamına gelebilir. Dişe bir an önce gerekli muayenenin yapılıp ihtiyaç durumunda kanal tedavisi yapılması gerekir.

ekran-goruntusu-2021-08-13-120618.png

Diş hekimi Pertev Kökdemir, tek diş kararmasının diğer nedenlerini aşağıdaki gibi sıraladı

1-Daha önceden kanal tedavisi görmüş dişler canlı dişlerden zaman içinde daha koyu hale gelebilir. Sadece o dişe özel bir beyazlatma sistemi uygulayarak rengi açılabilir.

2-Travma gören dişler içlerindeki sinir bölgesinde meydana gelen kanama nedeniyle dişin rengi koyulaşabilir. Bu durumda en kısa zamanda bir diş hekimine başvurup dişe kanal tedavisi ve beyazlata yapılması uygun olabilir

3-Ortodontik olarak düzgün olmayan dişler, diğer dişlere göre daha içte kalmış olan dişler yeteri kadar fırçalanamadığı için diğer dişlerden daha hızlı kararacaktır. Bu dişler basit bir temizlik işlemi ile eski renklerine kavuşturulabilir ancak kısa zamanda tekrar renkleneceklerdir. Bu durumda kalıcı çözüm, bu dişlerin ortodontik olarak düzgün hale getirilmesidir.

Koyulaşan bir dişiniz varsa, nedenini belirlemek için bir diş hekimini ziyaret etmeniz önemlidir. Bu noktada hem siz hem de diş hekiminiz hangi tedavi seçeneğinin en iyi olduğuna ve ne zaman başlayacağına karar verebilmek çok daha kolay olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.