Disipline gönderilen CHP'li Paksev'den "Genel Başkan"lı cevap

Disipline gönderilen CHP'li Paksev'den "Genel Başkan"lı cevap

CHP Karşıyaka İlçe Yönetimi tarafından disipline gönderilen CHP'li Orkide Paksev, sosyal medyadan bu fotoğrafla yanıt verdi.

CHP Karşıyaka İlçe Yönetimi tarafından disipline gönderilen ve bu duruma tepki gösteren Orkide Paksev, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğraf ile yanıt verdi. Paksev, sosyal medyadan paylaştığı tepki yazısında şu sözlere yer verdi:

BENİ DİSİPLİNE GÖNDEREN İLÇE YÖNETİM KURULUNA CEVABIMDIR; 

Soruşturmaya konu paylaşımlar, kamuoyunda tartışılan, medyada paylaşılan, mahkemelerde dava konusu olan, CHP üyelerinin bu partiye zarar veren davranışları benimsemedigimi gösteren paylaşımlardır. Parti programımızda, tüzüğümüzde üyelere verilen hak, sorumluluk ve yükümlülüklere uygundur. Tek amaç parti programı ve tüzüğüne aykırı uygulamaları ortaya koymak, parti suçu işleyenlerle mücadele etmektir. CHP demokratik ve sol bir partidir. Siyasi düşünce ve söylem özgürlüğü savunan partimizde, asıl amacı, kendisi gibi düşünmeyen üyeleri, tehditle, baskı ile susturmak isteyen yöneticilere tepkimdir. Bu da CHP'li olmanın hem hakkı hem de sorumlulugudur. Paylaşımlarimi cımbızla toplayan yönetim, tüzüğümüzde yer alan asli görevlerini yapmamakta, partimizin ilkelerine, demokrasiye hatta insani sorumluluklarına aykırı davranmaktadır. Asıl parti suçu işleyenler Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleridir. 
Soruşturmanın asıl amacı bu tavrımdır. ANCAK, 
* Partimizin seçim sonuçları nedeniyle bir değişim düşüncesi savunmalarim maksatlı olarak eklenmektedir. Bu konuda ki paylaşımlarim, basında, kamuoyunda açıkça ve yaygın olarak paylaşılan eleştiri ve önerilerdir.Medyada paylaşılan düşünce ve tespitleri, sosyal medyada paylaşmam özel be farklı bir sorumluluk doğuramaz. 
* Amacım partimizdeki seçim sonuçları zararlarını azaltmaya yönelik önerilerimdir. Bu yönde yüz binlerce paylaşım yapılmış ve olağanüstü kurultay için yüzlerce imza toplanmıştır.
* Bu süreç bitmiştir ve partimiz yerel seçimlere birlik ve bütünlük içinde hazirlanmalidir. 
Sesimizi ve düşüncelerimizi, eleştirilerimi, PARTİLİLERİMİZİN üye olduğu sayfamda paylaşımım, işgal altindaki yönetim tavrına karşı tek olanaktır. Bütün bu gerçekler, baskılar, yolsuzluklar, ahlaksızlıklar, skandallar, il ve hatta Genel Merkeze bildirildiği halde, bir birkez bizlere "NE OLUYOR?" diye sorulmadiginda, bir de suçlu olmayı kabul etmiyorum.
Hukukun genel ilkesi, yapılan suçlamanın gerçek olup olmadığını sorguladiktan sonra karar vermektir. Hukukta hırsıza-hırsız diyen, suçluya-suçlu diyen cezalandirilamaz.
Paylaşımlarımın ispatı hakkı verilmeden, karar verilmesi hukuka aykırı olacaktır. Çünkü tüzüğümüz der ki; 
* Parti içi seçimlerde seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanırlar.Parti ile ilgili yetkili organlardan her zaman bilgi alabilir; hukuksuzluklar ve haksızlıklar karşısında  parti örgütünden kendilerinin savunulmasını isteyebilirler. 
* Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak. 
* Parti çalışmalarında üyelere eylemli saldırıda bulunmak, parti düzenini bozmak, çalışmaları aksatmak.
* Partililerin kişilikleri ile uğraşmak, parti üyeleri hakkında küçük düşürücü sözler söylemek, sövmek!  

ORKİDE PEKSEV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.