Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Küresel Foruma katılacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Küresel Foruma katılacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 22-23 Kasım tarihlerinde Fas’ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Girişimi’nin 9. Küresel Forumu’na katılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 22-23 Kasım tarihlerinde Fas’ın Fes şehrinde düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Girişimi’nin 9. Küresel Forumu’na katılacağı bildirildi.

1640072477311-mevlut-cavusoglu-aa-1488206.jpg

Forum’da, Türkiye’nin 2005 yılından bu yana İspanya ile birlikte eş-sunuculuğunu yürüttüğü Medeniyetler İttifakı’nın faaliyet alanına giren güncel konuların ele alınmasının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaret çerçevesinde ikili temaslar da gerçekleştireceği vurgulanarak şunlar kaydedildi:
“Forum vesilesiyle ayrıca, ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi küresel tehditlerle mücadele alanında uluslararası toplumun atması gereken somut adımların ele alınması beklenmektedir. Sayın Bakanımız, Fas’ı ziyareti vesilesiyle ikili temaslar da gerçekleştirecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.