Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'daki terör saldırısını kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'daki terör saldırısını kınadı!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dünkü terör saldırısında 7'si öğrenci 14 kişinin hayatını kaybetmesinin ve 19 kişinin yaralanmasının üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kardeş Burkina Faso halkına ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" ifadesi kullanıldı. Türkiye, Burkina Faso'nun Boucle du Mouhoun bölgesindeki Sourou vilayetinde öğrencileri taşıyan otobüsün geçişi sırasında el yapımı mayının patlaması sonucu yaşamını yitirenler için ülkeye başsağlığı dileyerek terör saldırısını şiddetle kınadı. Açıklamada, "Bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Kardeş Burkina Faso halkına ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Burkina Faso'nun Boucle du Mouhoun bölgesindeki Sourou vilayetinde öğrencileri taşıyan otobüs, Donkou ve Dagale köyleri arasında yola döşenmiş el yapımı mayının üzerinden geçmiş, patlamada yolculardan 14'ü hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.