Dışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya'ya Kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya'ya Kınama

Avusturya ve Türkiye arasında patlak veren krize bir mesaj daha eklendi.

Dışişleri Bakanlığı Avusturya'nın başkentinde bulunan havalanında tabeleda bir gazetenin mesajlarının yayınlanmasıyla beraber patlak veren olayın ardından ikinci olayın yaşanmasının ardından bir kınama daha gerçekleştirdi. Bakanlık bir açıklama yaparak; Kronen Zeitung gazetesinin panosunda yayınlanan ve Türkiye'de 15 yaş altı çocukların istismar edilmesine izin verildiği iddialarını sert bir üslupla kınadı. Çarpıtılmış ve gerçekle örtüşmediği belirtilen iddianın başka bir haber başlığı çerçevesinde yer aldığı öğrenildi.

Kısa bir süre önce aynı panoda “Türkiye tatili sadece Erdoğan’ı destekler” yazısı yer alırken Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Avrupa’nın merkezinde yer alan ve çeşitli milletlerden yolcuların yoğun şekilde kullandıkları bir uluslararası havaalanının, dost bir ülkeyi ve milleti karalamak amacıyla saygınlığı bulunmayan bir gazete tarafından yayınlanan bu tür sorumsuz, çarpık ve yanlış mesajların yayılmasına alet edilmesinden esef duyuyoruz ve şiddetle kınıyoruz." denildi.

Avusturya'da yaşayan 300 bin Türk'e atıf yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye, evrensel insan haklarının korunup geliştirilmesini her daim kendine hedef edinmiş uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak çocuk hakları alanındaki uluslararası sözleşmelere ve ek protokollerine lafzı ve ruhuyla bağlı bir devlettir. Ülkemiz bu alandaki sorumluluklarının ve ödevlerinin bilincindedir.

Avrupa’da giderek artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının yükselen merkezi konumundaki bir ülkenin, siyaset dünyası, medyası ve toplumuyla bu hastalıkları iyileştirmeye odaklanması gerekmektedir. Bunun yerine burada bir kısım sorumsuz medyanın, başka ülkelerdeki yargı kararlarını dahi bir topluma karşı nefret ve düşmanlık söylemlerini beslemek amacıyla çarpıtarak yansıtabilmesini bu hastalıkların tezahürü olarak görüyoruz. Ne yazık ki son dönemde bazı Avusturyalı siyasetçilerin ve yetkililerin Türkiye ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği karşıtı beyanları bu tür karalayıcı haberleri teşvik edici niteliktedir. Bu eğilim 300 binden fazla Türkiye kökenli insanın yaşadığı Avusturya’da sosyal uyumu ve huzuru da zedelemektedir." Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki panoda, dün "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" b

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.