Dışişleri'nden flaş ABD açıklaması: 'Somut adım bekliyoruz'

Dışişleri'nden flaş ABD açıklaması: 'Somut adım bekliyoruz'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "Amerika yönetimi bunu S-400 konusuna bağlamaya çalışıyor fakat biz de her seviyede görüşmelerimizde bunun doğru olmadığını söylüyoruz" dedi.

Sözcü Aksoy, ayrıca ABD'den somut adım beklendiğini de aktardı: "ABD yönetiminin yeniden tehdit diline başvurduğunu görüyoruz, dayatmalarla sonuca ulaşılamaz. Güvenli bölge Türkiye'nin kontrolünde olmalı, YPG olmamalı ve 20 mil, yani 32 kilometre olmalı."

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aksoy'un açıklaması şöyle:

"ABD’nin tehdit diline başvurduğunu görüyoruz. ABD’nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor. ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenlii için somut adım bekliyoruz. Güvenli bölge Türkiye'nin kontrolünde olmalı, YPG olmamalı ve 20 mil, yani 32 kilometre olmalı."

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "F-35 konusunda görüşlerimiz belli. F-35 programının bir parçasıyız. Ödemelerimizi düzenli olarak yapıyoruz, pilotlarımız orada eğitim görüyor, uçakların teslimatı başladı ve bu konuda geri adım atmayacağız. Amerika yönetimi bunu S-400 konusuna bağlamaya çalışıyor fakat biz de her seviyede görüşmelerimizde bunun doğru olmadığını söylüyoruz" dedi.

Sözcü Aksoy, açıklamasında Fransa'ya tepki gösterdi: "Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransa Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ağır ifadelerin karşılığı olacak. Fransızların bir asır önce Ermenilerin silahlandırılıp Türklerin katledilmesinde sorumluluğu var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.