Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Dişlerdeki sarılık; birçok insanın sosyal yaşantısını etkileyen ve insanları rahatça gülümsemekten alıkoyan bir durumdur.

Üstelik sağlıklı dişlerde dahi sararma ve lekelenme görülebilir. Birçok nedenle sararabilen dişler, günümüzde diş hekimliği alanında yaşanan teknolojik gelişmeler sayesinde birkaç seansta tedavi edilir. Böylece diş beyazlatma ile herkes kısa sürede inci gibi bir görünüme kavuşabilir. Peki üzerinde sarılık veya lekelenme bulunan dişler nasıl beyazlatılır?

Dişler Neden Sararır?

Diş beyazlatma işlemi öncesinde dişlerin neden sarardığı tespit edilmeli ve dişlerde renklenmeye neyin neden olduğu araştırılmalıdır. Ardından uygun tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Dişlerin beyazlığını yitirmesinin ve zamanla dişlerde sarı bir görünüm oluşmasının başlıca sebeplerini şöyle sıralamak mümkündür:

  • Sigara, kahve, alkol, asidik içecekler ve çay gibi tüketim alışkanlıkları,
  • Demir eksikliği, kansızlık ve antibiyotik tedavisinde kullanılan ilaçlar,
  • Aşırı miktarda florür içeren kuyu sularının küçük yaşlardan itibaren tüketilmesi,
  • Kanal tedavisi veya dişin travma geçirmesi sonucu, kan damarlarının parçalanarak dişte renk değişikliğine yol açması.

Sararma dışında, dişlerde mavi ve griye çalan renklenmeler de görülebilir. Bu tür renk oluşumlarının büyük çoğunluğu genetik mutasyonlardan ve diş sinirlerinin ölerek solgun bir görünüm oluşturmasından kaynaklanır.

Dilerseniz, en güncel yöntemlere değinerek “Dişler nasıl beyazlatılır?” sorusuna profesyonel bir yanıt arayalım.

dis-beyazlatma-hakkinda-merak-edilen-her-sey-20190916081332.jpg

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişlerin arzulandığı kadar beyaz görünmesini sağlamak için kullanılan 3 farklı yöntem bulunur. Bu yöntemlerle dişlerin yüzeyinde oluşan renk verici maddeler, özel jeller ile giderilir. Böylece dişlerin birkaç ton beyazlaması sağlanır. Ayrıca kanal tedavisi sonrasında gerekli görülürse tek bir diş için de beyazlatma işlemi gerçekleştirilebilir. Süreç içerisinde hangi yöntemin kullanılacağına diş hekimi muayenesinin ardından, hastanın da fikri alınarak karar verilir.

Tedavi sürecindeki en önemli nokta, alanında kendini geliştirmiş bir diş hekimi ile görüşüyor olmaktır. Aksi takdirde uygulanan yanlış yöntemler farklı sağlık problemlerini tetikleyebilir. Eğer dişlerinizi beyazlatacak donanımlı bir hekim arıyorsanız Dr. Özlem Özcan’dan randevu alabilirsiniz.

Ofis Tipi Beyazlatma

Sürecin tamamı diş kliniğinde ve diş hekiminin gözetimi altında gerçekleştiği için, tüm beyazlatma yöntemleri arasında en etkili ve profesyonel olandır. Diğer yöntemlere kıyasla daha kısa sürede gerçekleşir. Bu işlemin öncesinde diş taşları temizlenir ve diş etlerine koruyucu maddeler uygulanarak, beyazlatma işlemi esnasında zarar görmeleri engellenir. Ayıraç yardımıyla hastanın tüm dişleri erişilebilir hale getirilir ve üzerine hidrojen peroksit bazlı beyazlatıcı jel uygulanır. Tek bir uygulamayla bile gözle görülür beyazlık sağlanabilir.

Ev Tipi Beyazlatma

Ev tipi beyazlatma yöntemi, diş kliniğinde hastanın ağız ölçüsü alınarak şeffaf beyazlatma plaklarının hazırlanmasıyla başlayıp ev ortamında devam eder. Diş hekiminin tarif ettiği miktarda jel plağa sürülerek gün içinde en az 4-6 saat veya gece uyku esnasında kullanılır. Bu tedavinin süresi 8 günden başlayarak 15 güne kadar uzanabilir.

Kombine Diş Beyazlatma

Kombine yöntemi, ofis tipi beyazlatma ve ev tipi beyazlatma yöntemlerinin birlikte uygulanmasıdır. Klinikte başlanan sürecin evde de jel yardımıyla en az 2-3 gün süreyle desteklenmesi ile gerçekleştirilir. Özellikle yoğun renk değişimlerinde tercih edilir.

Diş Beyazlatma Hizmeti

Sarı ve kahverengiye çalan dişlerin beyazlatılmasında 1-2 hafta içerisinde sonuç alınabilir. Mavi ve gri dönük dişlerde ise bu süre 3 haftadan başlayıp 4 haftaya kadar uzanabilir. Ancak ev ortamında bir diş hekiminin onayı ve desteği alınmadan bilinçsizce yapılan işlemler diş minesini aşındırabilir ve dişlerde kalıcı hasar oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle yalnızca tecrübeli diş hekimlerinden diş beyazlatma hizmeti alınmalı, rastgele uygulamalardan ve güvenilir olmayan ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Alanında uzman diş hekimleri ile çalışarak profesyonel bir hizmet almak için Dr. Özlem Özcan ile iletişime geçebilirsiniz. Böylece diş beyazlatma fiyatları hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.