Diyarbakır'da Bombalı Terör Eylemi: 6 Ölü 24 Yaralı

Diyarbakır'da Bombalı Terör Eylemi: 6 Ölü 24 Yaralı

Diyarbakır Bağlar ilçesinden polisleri taşıyan araç hedef alınırak bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 polis şehit olurken, sivillerinde de dahil olduğu 23 kişi yaralandı.

Diyarbakır Bağlar'da gerçekleştirilen terör eyleminde ilk belirlemelere 6 polis hayatını kaybederken sivillerin de dahil olduğu 24 kişi yaralandı. Saat 17.00 sularında park halinde bekletilen bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen eylemin, polisleri taşıyan aracı hedef aldığı tespit edildi.

Bağlar ilçesine bulunan Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminali yakınlarında gerçekleştirilen eylem Şanlıurfa yolundaki Hamravat ve Gökkuşağı sitelerinin yakınında meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye bir çok ambulans sevk ettirilirken polis çevrede sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Gelen ambulanslarla beraber yaralı polisler askeri hastahaneye, siviller ise Diyarbakır'daki çeşitli hastahanelere gönderildi.

Diyarbakır'a başka illerden takviye amaçlı olarak getirilen çevik kuvvet polislerini taşıyan aracın geçişi sırada gerçekleştirilen patlama, park halinde bölgede bekletilen bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile tetiklenmesiyle gerçekleştirildi.

Patlamanın etkisiyle çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs büyük hasar gördü. Patlamanın olduğu esnada otobüste olan 12 polisin en az 6'sı olay yerinde şehit olurken, diğer polisler ve sivillerin içinde bulunduğu 24 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamada yaralanan diğer 6 polisten üçünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlamanın etkisiyle bölgede bir çok binada maddi hasar meydana geldi.

Saldırının gerçekleştirildiği alanda, polis ekipleri geniş güvenlik tedbirleri alırken, bölge sarı güvenlik şeridi ile çevrildi. Eylemi gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için polis tarafından operasyon başlatıldı.

Bölgeye çok sayıda ambülans ve takviye kuvvet sevk edildi

Saldırının gerçekleşmesinin ardından resmi makamlarca bölgeye birçok ambülans ve bölgenin güvenlik altına alınması amacıyla polis sevk edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.