Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Diyarbakır'da Hüda Par'a olan yakınlığıyla tanınan Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası mitingi düzenlendi. Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda düzenlenen miting başlamadan önce polis 5 saat boyunca özel eğitimli köpeklerle  alanda arama yaptı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliği olarak düzenlenen mitinge çevre bölgelerden çok sayıda insan katıldı. Sahneden yapılan anonsta mitinge Mısır, Lübnan, Filistin, Moritanya, Irak, İran, Suriye ve Ürdün’den davetlilerin de katıldığı açıklanırken etkinlik haremlik selamlık şeklinde gerçekleştirildi. Polis kayıtlarına göre etkinliğe 40 bin kişinin katıldığı duyuruldu ancak tertip komitesi yüz binden fazla insanın katıldığını öne sürdü.

Yasin Börü fotoğraflı tişörtler

Alana giren kişiler sıkı şekilde aranırken bazı kişilerin Kobani eylemlerinde öldürülen Yasin Börü'nün fotoğrafının basılı olduğu tişörtler giydiği görüldü. Alanda nevruz kutlamalarından kalan afiş ve yazılamalar brandalarla kapatıldı.

Saat 13.00'da Kur'an okunmasıyla başlayan miting, platform üyelerinin konuşmalarının ardından okunan ilahilerle devam etti.

kutlu-dogum-haftasi

 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bayrağı gerginlik yarattı

Mitingin gerçekleştiği alanda çok sayıda Arapça yazılı bez ve Filistin bayrağı sallanırken, mitinge katılan bir gencin Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Bayrağı sallaması gerginlik yarattı. Etkinlikte görev alan gençlerin bayrağın indirilmesini istemesi üzerine genç bunu reddedince, görevliler alana girerek gencin elinden bayrağı alarak genci alandan çıkardılar.

kutlu-dogum-haftasi (2)

 

Yoğun güvenlik tedbirleri

Nevruz parkı'nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde polis alanda sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Alana giren canlı yayın araçları ve protokol araçları dahi bomba uzmanları tarafından arandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.