Diyarbakır'da Polise Bombalı Saldırı

Diyarbakır'da Polise Bombalı Saldırı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde teröristler güvenlik güçlerine bombalı saldırı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da saat 16.30 sıralarında bir patlama meydana geldi. Diyarbakır'da yaşanan patlamada ilk gelen bilgilere göre 1 polis şehit oldu 2 sivil hayatını kaybetti, 12'si polis 45 kişi yaralandı. Bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu ifade ediliyor. Diyarbakır'da yaşanan patlama bölgede büyük yankı uyandırdı.

Diyarbakır'da yaşanan patlamada bölgede büyük gürültüye neden oldu! 16:30 sıralarında Bağlar mevkiinde polis aracına yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 1 polis şehit oldu 2 sivil hayatını kaybetti, 12'si polis 45 kişi yaralandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’daki bombalı saldırıya ilişkin olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşerek bilgi aldı. Diyarbakır patlamasına ilişkin tüm detaylar haberimizde...

ÇOK SAYIDA SİVİL VE POLİS YARALANDI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde teröristlerce polis ekiplerine ait servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre, geniş bir alanda patlamanın sesi duyuldu. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Yaralılar ilk müdahaleyi bölgedeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Yaralanan polislerine yanında sivillerinde olduğu söyleniyor. Patlama sonucunda araç parçalarının bir kilometrelik alana kadar sıçradığı bildirildi. Patlamaya 50 metre yakınında büyük bir çay bahçesi bulunuyor.

ÇARPICI DETAY

Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Dicle Bulvarı'nda terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada 12'si polis 45 kişi yaralandı

Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Hastanede tedavisi süren yaralılardan 1 polis şehit oldu, 2 hayatını kaybetti.

Patlama Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile bir çay bahçesinin önünde meydana geldi.

Öğrencilerin patlamadan yaklaşık 2 saat önce okuldan ayrıldığı, bunun da facianın büyümesini önlediği bildirildi.

Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluşurken, okul binası ile çevredeki çok sayıda bina ve araç hasar gördü.

Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken, Dicle Bulvarı ulaşıma kapatıldı.

Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır.

Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.

Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

31 MART'TA SALDIRI OLMUŞTU

31 Mart'ta da Diyarbakır otogarı yakınlarında, polis servisine bombalı saldırı düzenlenmiş 7 polis şehit omuş. 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivil yaralanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.