Diyet Kafe’de ikinci yıl kutlaması

Diyet Kafe’de ikinci yıl kutlaması

Bornova’nın Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan Kafesi iki yaşında

Bornova Belediyesi’nin, Çölyak Hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocukların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmete açtığı Diyet Kafe ikinci yaşını kutladı. Dramalılar Köşkü’nün bahçesinde bulunan kafede düzenlenen organizasyona Çölyak ve PKU hastası bireyler aileleri ile birlikte katıldı. İzmirli sanatçı Mikrop Hikmet sahne alarak eğlenceli bir gün yaşamalarına katkı sağladı. Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Korkmaz da Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Korkmaz, “Bize bu kafeyi kazandıran başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. 

Türkiye’ye örnek olan sosyal projelere imza atan Bornova Belediyesi, Çölyak hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocuklar için hayata geçirdiği Diyet Kafe ikinci yaşını kutladı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İZBAŞ, Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çölyakla Yaşam Derneği işbirliğiyle düzenlenen organizasyon Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi içinde bulunan Diyet Kafe’de yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe aileleri ile birlikte katılan çocuklara diyetlerine uygun ikramlar yapıldı. Müzik ve dans gösterileri ile eğlenen PKU ve Çölyak’lı bireyler özel olarak hazırlanan 2. Yıl pastasını da hep birlikte kesti. 

Özel Organizasyonda Nükhet Üke ve Yan Sanayi Grubu sahne alrken, Minik Efe Kazım Şenol’un da zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. İzmirli sanatçı Mikrop Hikmet ise eğlenceye renk kattı. Söylediği şarkılar kadar danslarıyla da ilgi çeken Mikrop Hikmet’e etkinliğe katılanlar da eşlik etti. 2. Yıl kutlamasına katılan Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya  katkı koyanlara Teşekkür Belgesi vereriken, Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Korkmaz da Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Korkmaz, “Bize bu kafeyi kazandıran başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.