Dizi film desteği ile yüzde 30'u geri ödenecek!

Dizi film desteği ile yüzde 30'u geri ödenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'de çekilecek yabancı yapımlara, Türkiye'de harcadıkları tutarın yüzde 30'una kadarı teşvik olarak geri ödeyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında verilecek yabancı film yapım desteği ile dizi film desteği başvuruları kabul etmeye başladı.

Desteklere başvuracakların, Sinema Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan 'Başvurular' bölümündeki formu ve gerekli belgeleri, posta yoluyla ya da elden Genel Müdürlüğe teslim etmeleri gerekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, hayata geçirdiği yeni teşvik sistemi ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerinin dünya sinema izleyicisine ulaştırılmasını ve ülke tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyor. Son dönemde 'Charlie'nin Melekleri', 'Inferno', 'Argo' ve 'James Bond Skyfall' gibi dünyaca ünlü yapımlara ev sahipliği yapan Türkiye’nin, yeni teşviklerle birlikte önemli çekim merkezlerinden birisi olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.