DMD ailelerine Başkan Gürbüz'den destek

DMD ailelerine Başkan Gürbüz'den destek

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, DMD Aileleri Derneği’nin ‘‘DMD Dünya Kas Hastalıkları Farkındalık Günü’’ dolayısı ile İzmir Konak’ta yaptığı basın açıklamasına katıldı.

Türkiye’de 5000’i geçen sayıdaki çocuk ve gencin bu hastalığın yarattığı sorunlarla mücadele ettiğini ifade eden Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘DMD Ailelerimizin toplumda farkındalık yaratmak için yaptığı basın açıklamasına katıldı.

Halk arasında kas erimesi olarak bilinen bu hastalık, yaşamı fazlasıyla güçleştiriyor. Bu noktada bizlerin başta insan olarak üzerimize düşen görevler olduğunu düşünüyorum. Tüm halkımızı, dayanışma duygusundan hareketle manevi ya da maddi olarak elimizden ne gelebiliyorsa DMD Ailelerimizin yanında olmaya, onlara destekte bulunmaya davet ediyorum. Gelin; destek olalım, DMD’yi birlikte yenelim.’’dedi.

foto-02-018.jpg

İzmir Halkı ve bazı STK temsilcilerinin de katıldığı basın açıklaması, DMD Ailelerinin yetkili makamlara seslerini duyurmak adına çocuklarının eskitemediği ayakkabıları meydana bırakmalarıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.