Doğa Projeleri ile Müstakil Konutlara Talep Arttı

Doğa Projeleri ile Müstakil Konutlara Talep Arttı

2020 yılında yaşanan coronavirüs pandemisi ve kısa süre önce meydana gelen İzmir depremi nedeniyle insanlar doğal ortama ve sosyal donatılara sahip, az katlı yapıları daha çok tercih etmeye başladı.

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, sıkışık kent yaşamından bunalanların artık sadece bir konuta değil, çocuklarıyla birlikte huzurlu bir yaşam alanına sahip olmayı istediklerini belirterek, sosyal donatıların ve depreme dayanıklı binaların talep gördüğünü söyledi.

İzmirde özellikle Bornova ve Bayraklı'da hasarlı binaların bulunduğunu ve burada oturanların kiralık konutlara ve daha az katlı binalara ilgi göstermeye başladığını dile getiren Tanyer, “ Konut piyasası hareketli günler yaşıyor. Mevcut tüm birikimlerini bir eve yatıran insanların artık daha fazla mağduriyet yaşamamaları için daha bilinçli hareket etmeleri gerekiyor. Ev satın alırken evin mimari tasarımı kadar kadar binanın teknik özelliklerine ve yeterliliklerine de bakmak önem kazandı. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da zemin ile birlikte konutun yapım tarihi, statik yapısı, betonarmesi ve binaların ilgili birimlerden yapı kullanım belgesinin olması önem taşıyor. Kısacası üstyapı kadar altyapı ve zemine de dikkat edilmeli ve müteahhitlerden gerekli bilgileri almalı. İzmir yapı denetimi konusunda Türkiyedeki pilot illerden biriydi. Ülkemizde donanımlı mimar, mühendis, teknik personel ve jeologlar bulunuyor. İzmir, yapı denetiminin en iyi uygulandığı iller arasında yer alıyor” diye konuştu.

GÜVENLİK VE KONFOR ÖN PLANDA

Tanyer Yapı olarak, insanların mutluluğunu, güvenliğini ve konforunu ön planda tutan projeleri yaşama geçirdiklerini söyleyen Münir Tanyer, şöyle devam etti: “Konutları planlarken her detayı düşünerek insanlara sunuyoruz. Konutların inşaasında ve yapı malzemelerinin seçiminde çevre bilinci ve sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Artık insanların konut tercihleri ve beklentileri değişti. Binaları sadece bir barınma alanı değil bir yaşam alanı haline getirmek için çalışıyoruz. Evlerin yüksek kalite malzemeye ve teknolojik cihazlara sahip olması yeterli değil, sosyal hayatın ön planda olması da bizim için önemli. Bunun yanısıra projelerimiz lokasyon olarak, kent merkezine, sağlık ve eğitim alanlarına da yakın olması nedeniyle tercih ediliyor. İnsanlar artık corona pandemisi nedeniyle evlerinde daha fazla vakit geçiriyor. Pandemi nedeniyle insanların evlerdeki beklentileri de değişti. Daha küçük olan mutfaklar artık evde daha çok vakit geçirildiği için büyüme trendine girdi. Aynı şekilde evden home ofis olarak çalışanlar da arttı. Biz de bu beklentilere uygun revizeler yapıyoruz. İnsanlar evlerinden çıkıp kısa bir mesafe içinde toprakla doğayla temas etmek istiyor. Bizim projelerimiz de bu nedenle hem yurtiçinden hem de yurtdışından ilgi görmeyi sürdürüyor”

“İzmir'in birinci derecede deprem bölgesi üzerinde bulunduğunu hiç bir zaman unutmamak gerekiyor” diye konuşan Münir Tanyer, bugüne dek teslim ettikleri tüm projelerin sağlam temeller üzerinde ve depreme dayanıklı nitelikte olduğunu söyledi.

Tanyer , “Projelerimizde deprem güvenliği bizim için çok önemli. 9 şiddetinde depreme dayanıklı olacak şekilde konutlar yapıyoruz. Planlama aşamasında jeolojik etüdler, yapı denetimi ve kendi ekiplerimizle birlikte projenin her aşamasında titizlikle kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Herkes müteahhit olamaz. Bunun için deneyim, teknik bilgi, beceri ve donanımlar gerekir. 2000 yılından sonra yapılan binalar depreme dayanıklı olacak şekilde inşaa edildi. Yeni yapılan konutlar bu dönemde daha çok tercih edilecektir. Nitelikli konut projeleri de ilgi görmeye devam edecektir” dedi.

TAN URLA İLE DOĞAL YAŞAMA MERHABA

Yeni konut projeleri için de çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, “Önümüzdeki yılbaşında yeni projemiz olan Urla Bademler köyünün karşısında yer alan Tan Urla'ya başlamak istiyoruz. Bu yaklaşık 20 yıldır planladığımız ve arsasını da satın aldığımız bir projeydi. Yatay mimariye örnek olacak nitelikteki Tan Urla, 200 dönüm arazi üzerinde çok geniş yeşil alana sahip önemli bir modern köy projesi. Projenin toplam alanının %85'i yeşil alan statüsünde. 3+1, 2+1, 1+1 ve dubleks daire çeşitleri olacak. Her evde bahçe bulunacak. Konutlar Ege yaşamından ve Priene Antik kentinden esintiler taşıyan bir mimariye sahip. Projemizi Türkiye'nin en deneyimli isimlerinden olan mimar Nevzat Sayın tasarlıyor. Proje, tasarımıyla Ege'nin köy yaşamını modern mimariyle birleştirecek. Yaklaşık 300 adet konutun bulunacağı Tan Urla'da, seralar, sağlıklı beslenmek isteyenlere özel hobi bahçeleri, köy pazarı gibi organik tarım ve modern yaşamın tüm olanakları iç içe sunulacak. Türkiye ve yurtdışından şu anda bile ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.

KONUMUYLA DA DİKKAT ÇEKİYOR

Projede geniş sosyal donatılar ve doğal ve sağlıklı yaşama yönelik imkanlar da sunulacağını kaydeden Münir Tanyer, sözlerine şöyle devam etti: “Tan Urla önemli bir lokasyon üzerinde kurulacak. Yarımadaya açılan bir kapı ve ulaşım avantajına sahip bir bölgede yer alıyor. Ege kültürünü yansıtan mimarisi ve otantik köy yaşamının unsurlarını içinde barındıracak. İnsanların artık doğa projelerine olan talepleri de çok arttı. Projede yerel üreticilerin elleriyle yetiştirdiği doğal ürünlerin bulunduğu bir çarşı ve diğer ticari alanlar da yer alacak. Bölge temiz havası ve iklimiyle sağlıklı yaşam için de elverişli bir yapıya sahip. Burada kurulacak bir sağlıklı yaşam merkezinden dileyenler kuracağımız otel ve devre mülk sistemiyle yararlanabilecek. Temel çalışmalarına 2021'in ilk aylarında başlayacağız. Konutların teslim tarihini ise 36 ay olarak öngörüyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.