DOĞA SANATÇILARI BULGARİSTAN’A ÇIKARMA YAPTI

DOĞA SANATÇILARI BULGARİSTAN’A ÇIKARMA YAPTI

Doğa ile sanatsal üretimi birlikte ele alan doğa sanatı akımı dünya çapında ilgi görüyor.

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Çevresel Heykel & Doğa Sanatı Sempozyumu’nda ülkemizi İzmirli sanatçılardan oluşan Patika Sanat Grubu temsil etti.

İzmirli Patika Sanat Grubu’nun işbirliği ve Bulgar Duppini Art Group’un ev sahipliğinde 30 Haziran- 7 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo şehrine bağlı Gabrovtsi köyünde gerçekleşen Uluslararası Çevresel Heykel & Doğa Sanatı Sempozyumu’na her iki sanat grubunun üyeleri dışında dünyanın farklı yelerinden sanatçılar da davet edildi. Sempozyuma katılan sanatçılar sekiz gün boyunca resim, heykel, seramik, cam, tekstil ve tasarım gibi farklı alanlarda eserler ürettiler.

Çalışma alanı Duppini Art Group’a ait sanat merkezi olan eski bir okul ve çevresi, köy merkezi, orman ve nehir kenarı olan sempozyumda üretilen eserler fotoğraf ve video çalışmalarıyla dökümante edildi.

İZMİRLİ DOĞA SANATÇILARI

Bulgaristan’da düzenlenen sempozyuma Türkiye’den Patika Sanat Grubu üyeleri Varol Topaç, heykeltıraş Tuğçe Aytürk, Buse Mutan, ressam Oktay Değirmenci, Aysun Oran ve seramik-cam sanatçısı Sema Okan katıldı.

2015 yılında Varol Topaç tarafından kurulan ve doğa sanatı alanında çalışmalarını sürdüren Patika Sanat Grubu yurt içi ve yurtdışında çeşitli sempozyum ve çalıştaylarda ülkemizi temsil ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.