Doğal Yaşam Parkı'nda Nüfus Patladı

Doğal Yaşam Parkı'nda Nüfus Patladı

Sevimli yavrular ziyaretçileri bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 2016 yılının ilk 5 ayında dünyaya gelen 48 yavruyla adeta bahar bereketi yaşadı. Zebra, lemur, ceylan ve oklu kirpi gibi türlerin de aralarında bulunduğu sevimli yavrular ziyaretçileri bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vahşi hayvanların özgür bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi için kente kazandırdığı Doğal Yaşam Parkı yeni yavrularla şenlendi. Özellikle bahar aylarında yoğunlaşan doğumlarla birlikte, yılın ilk 5 ayında dünyaya gelen yavru sayısı 48'e ulaştı. İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesine son katılan üyelerden biri ise zebra yavrusu oldu. Henüz 5 günlük olmasına rağmen Afrika Savanı'nda büyük bir çeviklikle annesinin peşinden koşturan sevimli yavru ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Parkın üreme rekoru ise ceylanlara ait. Bu yıl 30 yavru ceylan daha gözlerini dünyaya açtı. Ziyaretçilerin gözdelerinden lemurların da artık yeni bir yavrusu daha var. Minik lemur, annesinin kucağından bir an bile ayrılmıyor. Yaban keçileri, kamerun koyunları, oklu kirpiler, nylalar ve beyaz kuğular da sayıları artan türler arasında yer alıyor.

s462981

Yavru kurdun adı “Şefkat” oldu

Ancak parktaki yavruların hepsi o kadar şanslı değil. Dünyaya geldikten sonra annesi tarafından reddedilen dişi kurt yavrusu, hayata tutunabilmek için bakıcıların şefkatine sığındı.  Henüz bir haftalık olan yavru kurdu yaşatabilmek için ellerinden gelen gayreti gösteren park çalışanları da, ona en çok ihtiyaç duyduğu şeyden esinlenerek "Şefkat" ismini verdi.

Başka kentlere de yaradı

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda, özgürce yaşayan hayvanlar hızlı bir şekilde üreyince başka kentlerdeki hayvanat bahçelerinin taleplerine de karşılık verilmeye başlandı. Mersin, Antalya, Bursa, Eskişehir, Muğla, Gaziantep ve Eğirdir'deki hayvanat bahçelerine 2015 yılı başından bu yana toplam 217 üretim fazlası hayvan gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.