Doğalgaz patlamalarında ihmal mi var?

Doğalgaz patlamalarında ihmal mi var?

Uşak’ta iki günde 3 doğal gaz patlamasının meydana gelmesiyle ‘ihmal’ iddiaları gündeme taşındı.

Avukatlar Ezgi Sağcan ve Volkan Berber Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş (UDAŞ) hakkında ‘kamu güvenliğini tehdit etmek’ ve ‘görevi ihmal’ den Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
 
Avukat Sağcan, patlamaların nedenleri ve sorumlusunun belirlenmediğini vurgulayarak, “Bir bilgilendirme yok. Şu anda şehirde kaos ve bilinmez bir bekleyiş hakim. Uşak Valiliği krizi yönetemez hale gelmiştir. Vatandaşlar korku içinde, şans eseri yaşıyorlar” dedi. Yurttaşların UDAŞ yetkililerine ulaşamadığını dile getiren Sağcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ortada çok açık bir ihmal var. Patlamalardan zarar gören vatandaşların da kusurun tespiti bakımından gecikmeksizin savcılığa başvurmalarını öneriyoruz. Uşak Belediyesi, Uşak Valiliği ve UDAŞ’tan kusur hangi kurumda olursa olsun idarenin sorumluluğu çerçevesinde vatandaşların zararını tazmin etme hakkı var.”

CHP heyeti inceleme yaptı

CHP heyeti, patlamanın yaşandığı alanlarda inceleme yaparak, hastanedeki yaralı yurttaşları ziyaret etti. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Şehrimizin farklı noktalarındaki borularda hâlâ gaz kaçaklarının olduğunu bilgisi elimizde mevcut. Çevre illerden profesyonel ekiplerin ve AFAD’a bağlı ekiplerin şehrimize gelmesi yönündeki çağrımı yineliyorum” dedi. Öte yandan CHP’li Yalım, patlamalar meydana gelmeden önce kentte yaşanan doğal gaz sorununu Meclis gündemine getirmiş, Ulaştırma Bakanından sorunun bir an önce çözülmesini istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.