Doğalgaza abone olmayan binaların kutuları sökülüyor

Doğalgaza abone olmayan binaların kutuları sökülüyor

İzmir Doğalgaz, içinde abone bulunmayan binaların servis kutusu söküm işlemlerine başladı.

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, alınan kararı gerekçeleriyle birlikte daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını ifade ederek, “İşletme ekiplerimiz belirlenen program çerçevesinde ilk etapta iki bölgede söküm işlemlerine başladı. Sırasıyla diğer bölgelerde devam edeceğiz” dedi.
 

350 BİN HANENİN ÖNÜNDE KUTU VAR
 

Önünde kutu olduğu halde doğalgaz kullanmayan bina sayısının 31 bin 529, hane sayısının ise 111 bin 753 olduğunu hatırlatan Yetik, “İçinde en az bir abone olan binalarda doğalgaz kullanmayan diğer hane sayıları ile birlikte bu rakam 350 bin potansiyel aboneye ulaşıyor. Tüm aboneleşme çalışmalarımıza rağmen herhangi bir ilerleme kaydedemeyince bu kararı almak ve uygulamaya başlamak zorunda kaldık” diye konuştu.  
 

YILSONUNA KADAR DEVAM EDECEK
 

Söküm işlemlerinin yılsonuna kadar periyodik olarak devam edeceğini belirten Yetik, “Muhtarlarımız ve yerel yöneticilerimizle yaptığımız toplantılarda bu durumun nedenlerini ayrıntılı olarak açıklıyoruz. İmalatının üzerinden 10 yıl geçtiği halde içinde hiç abone olmayan binlerce bina var. Bu kutuları söküp abone olan diğer binalarda değerlendireceğiz” dedi.
 

MUHTARLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
 

 

Kutusu olduğu halde abone olmayan binaların listelerinin muhtarlarla paylaşıldığını anlatan Yetik, “Bu konuda muhtarlarımızın desteğini bekliyoruz. Söz konusu yöntemle muhtarlarımızın taleplerini de daha hızlı yerine getirme şansına sahip olacağız. Hangi mahalleden abone alırsak elde edilen geliri o mahalleye tekrar yatırım olarak geri döndüreceğiz. Ayrıca bu şekilde atıl halde bekleyen binlerce malzemeyi de işler hale getirmiş olacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.