Doğan güneşin ülkesi Japonya

Doğan güneşin ülkesi Japonya

Sakura Ağacı ile büleyici bir hayal alemininin kapıları aralanıyor

‘Güneş’ ve ‘köken’ anlamına gelen kanji karakterlerinden ismi oluşan Japonya, diğer adıyla ‘doğan güneşin ülkesi’,  Uzakdoğunun en mistik ülkelerinden biri.  Güvenli ve huzurlu ortamı, sıcakkanlı insanları, renkleri ve tatlarıyla her yıl milyonlarca insanı kendisine çeken fantastik bir ülke… Mistik Sakura Ağacı ile kendinizi rüyalarda zanentmenizi sağlayan bu uzak diyar, ilginç gelenekleri ve günlük yaşamda karşılaşılan detaylarıyla  gezginlerin rotasında ilk sıralarda yer alıyor. 

Tüm gezginleri kendine hayran bırakan bir destinasyon

Dünyada görülmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda yer alan Japonya,  düyanın en kabalık başkentlerinden birine yani Tokya’ya sahip. Tokyo’nun tam ortasında yer alan Kitanomaru Park ise şehrin görülmesi gereken en önemli lokasyonlarından biri.  1590 yılında inşa edilen ve Edo zamanında dünyanın en büyük kalesi olan Imperial Palace‘a ev sahipliği yapan park,  imparatorluk ailesinin evini de bünyesinde barındırıyor. Tokyo National Museum ise şehrin bir diğer önemli lokasyonu. 1185 ve 1333 yılları arasında Japonya’nın başkenti olan Kamakura ise çok sayıda tapınağı ve küçük bir sahile ev sahipliği yapıyor. Tapınaklarla ve ormanlarla dolu, klasik bir Japon şehri görmek isteyenlerin tercihi olan Kamakura, tüm gezginleri kendine hayran bırakıyor. Fuji Dağı’da Japonya’nın doğasındaki en güzel figürlerden biri. Etrafındaki pek çok göl kenarı ziyaret edilebilen, popüler trekking rotalarına ev sahipliği yapan bu dağı görme planını Fuji-Q Highland eğlence parkıyla birleştiren birçok gezgin bulunuyor. Güney Kore’nin başkenti Seul ise rotanın bir diğer destinasyonunu oluşturuyor. Şehirde bulunan Sambuyeon Şelalesi,  gezginleri adeta bir masal diyarına  taşıyor. Ülkenin en temiz havasına da sahip olan bölge, gezginlere konaklama imkanı da sunuyor.  Joseon Krallığı döneminde Kraliçe Jeongsun adına yaptırılmış bir mezar olan ve UNESCO Dünya Miras Listesin’nde yer alan bu başyapıt,  ziyaretçilerini bekliyor. Joseon hanedanlığı döneminde inşa edilen diğer bir yapı olan Geunjeongjeon’da ülkenin tarihi en önemli yerlerinden biri olarak göze çarpıyor. 

Farklı tarihler, farklı hikayeler…

Dünyanın en fastastik ülkelerinden olan ve kültürüyle herkesi etkileyen Japonya&Kore için Vizyon Turizm, 11 Mayıs 2018-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında bir gezi düzenliyor. Yüzde 100 müşteri prensiyle çalışan Vizyon Turizm, başlangıçta ve bitişte dost kalma prensibiyle; bilet ve vize işlemleri, otel rezervasyonları, yurt dışından gelen misafirlerin tüm organizasyonları ile konaklama, ulaşım ve rehberlik hizmetleri ile tam bir tur programı sunuyor. Vizyon Turizm, 28 yıllık tecrübeye sahip profesyonel kadrosuyla misafirlerini memnun edecek alt yapı ve birikimiyle hizmet vermeye devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.