Doğan, "Karabağlar’da mobilya AVM kuracağız"

Doğan, "Karabağlar’da mobilya AVM kuracağız"

Karabağlar’da faaliyet gösteren mobilya imalatçılarını ziyaret eden AK Parti Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Bilal Doğan, “Mobilya imalatçılarını Torbalı Mobilya Organize Sanayi Bölgesine taşıyacağız. Karabağlar’da ise mobilya AVM kuracağız” dedi

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Bilal Doğan, Karabağlar’da faaliyet gösteren mobilya imalatçılarını ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdürdü. Yeşillik Caddesi üzerinde ve iç kısımlarda yaklaşık 2 binin üzerinde imalatçının ve 500’ün üzerinde showroom’un bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan Doğan, Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği (EMODER) Yönetim Kurulu Başkanı İmran Yük ile bir araya geldi. Bölgede yer alan mobilya sektörü temsilcilerinin imalathanelerini de gezen Doğan, sektörün sorunlarını dinleyerek bölgede hayata geçirmek istedikleri projeleri anlattı. 

KARABAĞLAR MOBİLYA’NIN KALBİ OLACAK

Karabağlar’da yer alan mobilya imalatçılarını Torbalı Mobilya Organize Sanayi Bölgesine(OSB) taşıyacaklarını belirten Doğan, Karabağlar’da ise mobilya AVM kurmak istediklerini söyledi. Kendisinin aynı zamanda İzmir Ticaret Odası(İZTO) meclis üyesi olduğunun bilgisini veren Doğan, mobilya sektörünün ihtiyaçlarını iyi bildiklerini belirtti. Bilal Doğan, “Karabağlar’da mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaları Torbalı Mobilya Organize Sanayi Bölgesine taşıyacağız. Daha iyi koşullarda üreticimizin imalat yapabilmesini sağlayacağız. Daha donanımlı bir alanda, ulaşması kolay ve nakliyat işlemlerinin daha rahat yapılabilme imkanı sağlayacağız. Burası ile ilgili geliştirdiğimiz bir proje var. Karabağlar Yeşillik Caddesinde ticaretin yoğun olduğu alanlarda yeni imar planları yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi birlikte mobilya sektörünün talep ettiği hususlara göre imar düzenlemesi yapılmalı. İnegöl’de mobilya AVM var. İnegöl’deki Mobiliyum AVM’yi inceleyerek Karabağlar’da bir örneğini yapacağız. Burada showroom ve teşhir alanları oluşturacağız. Mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetişeceği çıraklık eğitim merkezi kurmak istiyoruz. Burada yapmak istediğimiz alan sadece Karabağlar’ı değil İzmir ve çevre illere de olumlu etkileyecek. Karabağlar mobilyanın kalbi olacak” diye konuştu.

MOBİLYA AVM SEKTÖRE KATKI SAĞLAR

EMODER Yönetim Kurulu Başkanı İmran Yük ise Bilal Doğan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Torbalı’daki Mobilya OSB projesinin yüzde 30 ilerleme kaydedildiğini anlatan Yük, imalatçıların OSB’ye taşınması ile sektöre canlılık geleceğini söyledi. Yeşillik Caddesinin konum anlamında çok değerli olduğunu ancak imalat yapma şansının olmadığını dikkat çeken Yük, “Karabağlar yolu üzerinde çok fazla sıkıntı yok ama iç tarafta sıkıntı var. Burada irili ufaklı 2 bine yakın imalatçı var. Bütün sokaklar iç içe geçmiş durumda. Firma büyüyecek ama büyüyemiyor. Kamyon, tır giremeyen nakliyat işlemlerinin çok zor yapıldığı bir bölge burası. Buradaki üreticimiz asansörlerde mal taşımaktan harap oldu. İnegöl’deki Mobiliyum AVM’nin bir örneği Karabağlar’a da yapılırsa sektöre büyük katkısı olur” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.