DOĞAN KOCAOĞLU'NA BALIKÇILAR ÇARŞISI'NI SORDU

DOĞAN KOCAOĞLU'NA BALIKÇILAR ÇARŞISI'NI SORDU

Kemeraltı'nda yılan hikayesine dönen ve dört yıldır tamamlanamayan Balıkçılar Çarşısı projesini yerinde inceleyen AK Parti'li Bilal Doğan'dan kritik açıklamalar geldi.

Yoksa proje yarım mı kaldı?" diyerek Aziz Kocaoğlu'na seslenen Doğan, "Projeden vazmı geçtiniz?" diye sordu.

BÜYÜKŞEHİR’İN ERTELEMELERİNE ALIŞTIK ARTIK!

Tarihi çarşıda bitmek bilmeyen inşaat çalışmaları ve yarattığı sıkıntıları gündeme taşıyan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Balıkçılar Çarşısı olarak adlandırılan yatırımın fiyaskoyla sonuçlandığını açıkladı. Doğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Kemeraltı'nda esnafın yaşadığı sıkıntılar, yarattığı otopark sıkıntısı ve yıllardır süregelen mezbelelik haliyle büyük tartışmalara yol açan Balıkçılar Çarşısı projesini tüm İzmirliler gibi bizler de merakla takip ediyoruz. Ancak ne yazık ki, "Kemeraltı'nın yeni cazibe merkezi olacak" sloganıyla yola çıkılan bu yatırımın da tıpkı diğer belediye projeleri gibi fiyaskoya döndüğünü üzülerek gördük. Temeli ancak 4 yıl sonra atılabilen ve projesi dahi dört yılda tamamlanabilen bu tesis ne zaman bitirilip hizmete  açılacak? Geçtiğimiz yıl Nisan ayında temeli atılan Balıkçılar Çarşısı projesinde bugün halen arpa boyu dahi yol kat edilemediğini ve inşaat çalışmalarının adeta kağnı hızında ilerlediğini görüyoruz. Yapılan ihale şartnamesine göre 28 Nisan 2017'de hizmete açılması planlanan bu tesisle ilgili yerinde yaptığımız incelemelerde kayda değer bir çalışma göremediğimiz gibi, inşaatın daha halen temel aşamasında olduğuna üzülerek şahit olduk. Eğer tesis vaktinde tamamlanamadı ve inşaat yarım kaldıysa, proje için ayrılan 6 milyon liralık kaynak nereye gitti? Görünen manzara itibarı ile Büyükşehir Belediyesi bu projeyi de yüzüne gözüne bulaştırmış, bir kez daha sınıfta kalmıştır. Verilen sözler her zamanki gibi havada kaldı, vaatler yine tutmadı. Daha, basit bir tesisi dahi vaktinde tamamlayamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yarın öbür gün büyük projelere soyunup, İzmir'in yeni metrolarını nasıl yapacak? Büyükşehir'in ertelemelerine alıştık artık!" dedi.

"İZMİRLİLERİ OYALAMAKTAN VAZGEÇİN"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na projenin akıbetini soran ve önemli çağrılarda bulunan AK Parti'li Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Esas üzücü olan nokta ise, 365 günde tamamlanacağı ilan edilen bu projeye ait bilgilendirme tabelalarında bir gece ansızın yapılan değişiklik ile projenin tamamlanma tarihinin 26 Temmuz'a ertelenmiş olmasıdır. Merak ettiğimiz, yaşanan bu gecikmenin sebebi nedir? İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gecikmeden ötürü ne kadar zarara uğramıştır ve bu zararın esas sorumlusu kimlerdir? İnşaat faaliyetleri yüzünden dükkanlarını kapatma noktasına gelen saygıdeğer Kemeraltı esnafımıza daha ne kadar eziyet çektireceksiniz? Sayın Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha sesleniyoruz, lütfen artık İzmirlileri oyalamaktan vazgeçin."

SORUYORUZ, BU HIZLA ACABA NE ZAMAN BİTER?

Söz konusu proje yaşanan sürecin ve meydana gelen gecikmenin esnafın mağduriyetini katlayarak arttırdığına da dikkat çeken Doğan, "Ne yazık ki, İzmir proje bataklığına döndü. Sayın Kocaoğlu'nun vizyonsuzluğu ve belediyenin beceriksizliği nedeniyle kentimiz yerinde saymaktadır. 28 Nisan'da bitmesi gereken bu projede bırakın tesisin tamamlanmasını, daha ancak temel atılabildi. Projesi bile dört yılda biten bu tesisi üç ayda tamamlayıp hizmete açabilecek misiniz? Yoksa Balıkçılar Çarşısı projesi de bitmeyen metro, zigzag çizen Konak Tramvayı gibi mi olacak? Yoksa bu yatırım da başlamayan Kültürpark projesi gibi lafta mı kalacak? Yoksa Opera Binası projesindeki gibi aynı fiyaskoyu mu yaşayacağız? Yoksa monoray gibi çöpe mi gidecek? Yoksa elektrikli otobüs alımında olduğu gibi tesis inşaatını da tamamlayabilmek için 3 sefer daha ihaleye mi çıkacaksınız? Yoksa bu projeden vaz mı geçtiniz? İzmirliler adına Aziz Kocaoğlu'na soruyoruz, Bu hızla acaba ne zaman biter? Siz bu projeyi tamamlayana kadar umarız "Kemeraltı cazibe merkezi olacak" hayalleriniz de suya düşmez" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

unnamed-(9)-019.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.