Doğan’dan Kocaoğlu’na: “Lütfen kentinize bu kadar yabancı olmayın”

Doğan’dan Kocaoğlu’na: “Lütfen kentinize bu kadar yabancı olmayın”

AK Parti’li Doğan: “Karabağlar, Aziz Kocaoğlu’nun beceriksiz tavırlarına maruz kaldı”

Karabağlar’da 6 yıldır yaşanan üst geçit sorununun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun beceriksiz tavırlarına maruz kaldığını belirten Bilal Doğan, “Bulvar yolu ölüm yolu olmasın diyerek Kocaoğlu’na çağrıda bulundu. Doğan, belediyenin bir kez daha verdiği sözün arkasında durmadığını kaydederek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yine söz var, icraat yok. Lütfen kentinize ve halkınıza bu kadar yabancı olmayın” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karabağlar’da 6 yıl önce hizmete açılan Şehit Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit Bulvarı’nda yaşanan ulaşım sorunlarını gündemine taşıyarak, halkın yaşam güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne önemli çağrılarda bulunan Doğan, Karabağlar İlçesi’nde yaşayan halkın üst geçit sıkıntısına çare bulunmasını isteyerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi nerede, İzmir’li vatandaşlarımızın belediye sorunları neden çözüme kavuşamıyor?” diyerek tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bulvar üzerinde üstgeçit yapmayı unuttuğunu dile getiren Doğan, “Bulvar yolu ölüm yolu olmasın” diyerek, belediyeye çağrıda bulundu. Doğan, “Karabağlar halkı, Sayın Kocaoğlu’nun beceriksiz tavrı nedeniyle zor durumda, bugün sokağa çıkmaya korkmaktadır” diye Kocaoğlu’nu eleştirdi. Doğan, “Bu yolda karşıdan karşıya mecburen geçmek isteyen yaşlılar ve çocuklar canları pahasına taşıtların önüne atlamak zorunda kalıyor. Yayaların yaşadığı zorlukların yanı sıra üstgeçit eksikliği de yolun güvenliğini tehlikeye atıyor. Böylece caddeden geçen araçlar da kaza tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni uyarıyoruz, bu yol ölüm yolu olmasın. Yarın  burada ölümcül bir kaza yaşandığı takdirde bunun sorumlusu gereken önlemleri almayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir” diye kaydetti.

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  BİR KEZ DAHA VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURMADI"

6 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından milyonlarca lira harcanarak hizmete açılan Karabağlar’daki Şehit Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit Bulvarı’nın Karabağlar için bugün tehlike saçtığını vurgulayan Doğan, “Bu bulvar CHP Belediyesinin ihmalkarlığı yüzünden kazalara davetiye çıkarıyor. Yerleşim alanlarını ortadan ikiye bölen ana cadde üzerinde yaşayan halkımızın can ve mal güvenliği tehlike altında. 6 sene önce alınan UKOME kararı gereği burada yapılması gereken üstgeçit için çivi dahi çakılmadı. Yani CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi yine verdiği sözün arkasında durmadı. Bugün burada görünen bu manzara aslında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karabağlar ilçesine verdiği ciddiyeti göstermektedir. Yıllardır ihmal edilen, kayda değer tek bir hizmet dahi üretilmeyen Karabağlar ilçesi, yerel yönetim tarafından kaderine terk edilmiş vaziyette. Çöp toplamaktan başka hizmet üretemeyen Karabağlar Belediyesi, asfalt dökmek haricinde ilçede somut bir yatırım yapmadı. Bugün Karabağlar'da yaşanan trajikomik durumun  baş sorumlusu CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yine söz var, icraat yok.

LÜTFEN KENTİNİZE BU KADAR YABANCI OLMAYIN

Bulvar yolu üzerinde asılan bilgi levhalarında üstgeçit yapılacağına dair ibare bulunmasına karşın tek bir çivi dahi çakılmadığının altını çizen Doğan, “Kent içi yolların yapımı, bakımı ve onarımından sorumlu İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu bulvar hizmete açılırken üstgeçit yapmayı unuttu mu? Yoksa söz verilen projeyi yapacak parası yok mu? Koskoca İzmir Büyükşehir Belediyesi Karabağlar’a hizmet üretmek istemiyor mu? Sahil bölgelerinde tramvay, altgeçit, kıyı tasarımı yapılırken, Karabağlar’da yaşayan vatandaşlarımıza neden üvey evlat muamelesi gösteriliyor?” diye kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha seslenen Doğan şöyle devam etti,

“İzmir'li halkın ısrarlı taleplerine artık kulak verin, verdiğiniz sözleri tutun. Karabağlar halkının isyanına tanık olun. Üstgeçitten ümidi kesen vatandaşlarımız, tabelalar üzerine yazdıkları yazılarla belediyeye tepkilerini dile getiriyor.  Alınan UKOME kararının gereğini yerine getirin. Bulvarda yaşanan bu eziyet artık son bulsun, üst geçit bir an önce yapılarak hizmete açılsın. Üstgeçit yapmak bu kadar zor mu? 6 yıldır neyi bekliyorsunuz? Lütfen kentinize ve halkınıza bu kadar yabancı olmayın. Aynı bulvarı çiçeklerle donatan ve süslemeye milyonlarca lira harcayan Büyükşehir Belediyesi’ne çağrımızdır, "Önce söz verdiğiniz üstgeçidi yapın”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.