Doğanın Melodileri konseri İzmir'de düzenlenecek!

Doğanın Melodileri konseri İzmir'de düzenlenecek!

“Doğanın Melodileri” konserlerinin ilki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşecek

İzmir’in dünyadaki bahçe turizminin bir halkası olması vizyonuyla yola çıkan Lionslar, “Vedik Bahçe” adını verdikleri projenin hayata geçmesi için ilk adımı attılar. Dergici Halkla İlişkiler organizasyonu ile İzmir’de “Doğanın Melodileri” konserlerini başlatarak projeyle ilgili farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Projenin hayata geçmesi ile İzmir, doğadaki huzur, denge ve uyumu yansıtan özel tasarıma sahip Vedik Bahçe ile doğa severler için, dünya bahçe turizminin önemli bir ayağı olacak.

İlk konserin konuğu Hindistan’dan gelen Hintli sanatçı Reshma Srivastava, ülkesinde “Notaların Ustası” ünvanı ile bilenen ve Ravi Shankar geleneğinden gelen bir sanatçı.   Veda Uygarlığının müziği olarak tanımlanan Maharishi Gandharva Veda müziği ekolunün duayenlerindedir. Hint Klasik Müziğini başarıyla temsil eden Srivasta’nın sitar konserleri dünyaya yayılmıştır. Müzik üstüne yüksek lisansı bulunan sanatçı şimdiye kadar Hindistan, İngiltere, Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Kıbrıs, Yunanistan, İsrail, Hırvatistan, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletlerin'de konserler verdi. 

Evrensel müzik terapisi yaşatacak Gandharva melodileri sadece dinleyenlerde değil tüm çevrede uyum ve huzur yaratan özel bir müzik türüdür. Geceye tabla enstrümanıyla renk katacak diğer sanatçı Gürkan Özkan. Türkiye için çok değerli olan sanatçını aynı zamanda bu konuda yazdığı bir kitabı da var. Gürkan Özkan, müzik eğitimine Okay  Temiz ile başlamasının ardından 2000 yılında açılan Engin Gürkey Vurmalı Çalgılar Atölyesi'nin ilk mezunlarından oldu. 2004'te gerçekleşen 11. Uluslarası İstanbul Caz Festivalinde Aşkın Arsunan ve John Scofield ile ve 2005 senesinde Aşkın Arsunan'ın 'Down to Earth' projesi kapsamında Norveçli saksafon virtüözü Bendik Hofseth ile aynı sahneleri paylaştı. Hindistan Konsolosluğu'nun referansıyla, '2006 Uluslarası Kafkas Kültürleri Festivali'nde Hint müziği icra etti.

Doğanın dinginliğini çarpıcı bir güzellikle sunarak şehir insanın tazelenmesini arzu eden, organizasyonun proje koordinatörü Burcu Çenberci “İzmir doğal güzellikleri ile dünyanın sayılı şehirlerindendir. Şehrin doğal turistik alanlarını arttırmak kanaat önderlerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının sorumlumluklarından biridir. Hem İzmir’i hem de doğayı önemsiyoruz. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız yangın çok üzücüydü, doğanın dengesine bir an önce kavuşması için nasıl projeler üretmeliyiz diye düşünürken aklımıza özellikle yoga ve meditasyon ile ilgilenenlerin yakından bildiği uyum, denge ve huzur için atmosferdeki stres ve gerilimi azaltmada çok etkili olan Vedik bilgiler geldi ve böylece “Vedik Bahçe” projesi oluştu. Hint Müziğinin doğanın ritimlerinden oluşan melodileri proje ile tam olarak örtüşüyordu. Önümüzdeki günlerde projenin olgunlaşması sonrası daha detaylı bilgileri paylaşacağız. Projeyi duyurabilmek, destekçilerimizi arttırabilmek için müziğin birleştirici gücünü kullanalım diye düşündük. Doğanın Melodileri konseri tam da “Vedik Bahçe”nin büyüsünü hissettiriyor. Konserin hem katılan sanatseverlere hem de İzmir’e çok iyi geleceğine inanıyoruz.” dedi. 

Sanatçı Gürkan Özkan, “Konserimizin iyilik ve güzellikle buluşması bizi çok gururlandırdı. Dergici Halkla İlişkiler tarafından www.biletinial da satışa sunulan konser biletlerine gösterilen ilgi bizi çok mutlu etti. Doğanın Melodileri konserini dinleyen herkesin olumlu  enerjisi İzmir için çok daha güzel günlerin ilk adımı olacak.” diye ifade etti.  

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ilk kez sitar ve tablanın titreşimleri ile yankılanacak, doğanın melodisini interaktif  sürprizlerle sanatseverlerle buluşturacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.