DOĞRUCA SELVİTOPU FARKI!

DOĞRUCA SELVİTOPU FARKI!

Ali Eyce yazdı...

Hazırlayıp, sunduğum Hakkımız Hukukumuz programına önce gün AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’yı konuk ettim.

Konuk ettim çünkü Karabağlar’da ciddi bir hak ve hukuk tartışması vardı.

Tartışmanın tarafları ise Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li başkanı Muhittin Selvitopu ile AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca arasında yoğunlaşıyordu.

Yerel iktidarın, yerel muhalefetin bilgi, belge ve eylem tartışması vardı.

Başkan Doğruca’ya yekten sordum, Karabağlar’daki hak arayışının ne olduğunu, hukuki sorunun ne olduğunu.

Karabağlar’ı şöyle bir anlatan, Türkiye’nin 43 ilinden daha fazla nüfusa sahip ilçesinin sokaklarını, caddelerini, olanlarını ve olmayanlarını tek tek anlatan Başkan Doğruca, iş TOKİ konutları ve Demokrasi Üniversitesi’ne geldiğinde konuşmaktan çok belgeleri gösterdi.

139969232_3807890052625552_8202832063809965424_n.jpg

Birçok TV kanalında, yazılı basında açıklamalar yapan, yerel yönetim olarak kendilerine bilgi verilmeden, kendilerinin haberi olmadan, kendilerine danışılmadan işler yapılamaya çalışıldığını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ne demek değil de, neyi görmek istemediğini fark ettim.

Kentsel dönüşüm, üniversite ve TOKİ konutları Karabağlar ‘da değişimin, gelişimin bir başlangıcı.

Bunlarla ilgili bir adım dahi atılamadığı için 12 yıldır yerel yönetimin kısa kaldırım, ucu açık olmayan yol, küçük bir park ve çöpleri toplamaktan başka Karabağlar ‘da hiçbir değişim yerine getirilemiyor.

Seçim öncesi Karabağlar seçmenine söz verilen hiçbir projeye de yerine getirilemiyor.

Başkan Selvitopu’da zaten katıldığı bir programda ‘onu da yapmadınız, bunu da yapmadınız’ diyen sayan gazeteci dostumuza, ‘Unuttuğunuz da var şunu da yapmadık, bunu da yapamadık’ diyerek yapamadığını alay dille ve hatta yapmamak sanki övünülecek bir davranışmış gibi mazeretini de arkasına sıralıyor.

Hazreti Mevlana’nın çok sevdiğim bir söz vardır, ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.’

Ben bu sözü insanlık adına, dostluk ardına, arkadaşlık adına, aşk adına, sevgili adına, kardeşlik adına, komşuluk adına çok ama çok değerli bulurum.

Olduğu gibi görünmeyen, göründüğü gibi olmayan insanların çevrelerine faydaları olmadığı gibi çoğu zaman da zarar verdiğini gördüm.

Bunun kamusal anlamda yansıması da bana göre şöyle olabilir, ‘Ya yapacaklarını, yapabileceklerini söyle ya da yapamayacaklarını konuşma’

Türkiye siyasetine bir dönem damgasını vuran eski Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Süleyman Demirel’in ‘Dün dündür, bugün bugündür’ sözünün siyasete ve idareciliğe verdiği zarar sözden daha çok ortaya çıkıyor.

Başkan Doğruca, doğrudan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun inkâr ettiği, görmemezlikten geldiği ve yok saydığı belgeleri televizyon ekranlarında gösterirken Başkan Selvitopu’nun yapmadığı şeyleri bir de kendisi yapmış gibi gösterdiğini iddia etti.

Onu da sözle değil belgeyle fotoğraflarla ispatlıyor.

Ankara’da Demokrasi Üniversitesi, Millet Bahçesi, TOKİ konutları gibi konularda bakanlık düzeyinde yapılan görüşmelerin fotoğraflarıyla.

Program, 3 dakikası VTR ile geçip, 45 dakika da bitti.

Aklımda ise sadece ‘Doğruca’ , ‘Selvitopu’ farkı kaldı!
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum