Doğrulama kodları WhatsApp üzerinden gelecek!

Doğrulama kodları WhatsApp üzerinden gelecek!

Facebook bugün düzenlediği F8 Konferansı’nda önemli yenilikler duyurdu. Bunlardan biri de yazılım geliştirme kiti (SDK)  olacak. Bu sayede şirketler, WhatsApp uygulaması üzerinden doğrulama kodu gönderebilecek.

Bir çok mobil uygulama geliştiricisi ve şirket, kullanıcıların güvenliğini sağlamak için kullanıcılara doğrulama kodu gönderiyor. Kullanıcılar gelen kodları sisteme giriyor, bu sayede “bot” kullanıcı olmadıklarını kanıtlamış oluyor.

Bu özelliği kullanan şirketler arasında Twitter, Facebook, Instagram gibi popüler uygulamalar da bulunuyor. Şirketler bu doğrulama kodlarını SMS aracılığıyla kullanıcılara iletiyorlar. Ancak bu durum yakın zamanda değişebilir. Facebook yeni yayınladığı yazılım geliştirme kiti sayesinde uygulama geliştiricilere ve şirketlere doğrulama kodlarını WhatsApp uygulaması üzerinden iletme şansı tanıyor.

Bu sayede şirketler ve uygulama geliştiriciler büyük bir mali yükten de kurtulmuş oluyor. Çünkü gönderilen her SMS, şirketlere büyük bir zarar olarak yansıyor. Hem Android hemde iOS kullanıcılarının yararlanabileceği bu yöntem, mobil uygulama geliştiricileri ve şirketler için büyük bir mutluluk kaynağı olacağa benziyor.

Ancak söz konusu özellik, kullanıcılara tek seçenek olarak sunulmayacak. Kullanıcılar isterlerse eski usul SMS almaya devam edebilecekler. Fakat istemeleri halinde kullanıcılar, WhatsApp ile doğrulama kodu da alabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.