Doğruyol, "Kutsi de Sağlık Bakanlığı Danışmanı Olsun!"

Doğruyol, "Kutsi de Sağlık Bakanlığı Danışmanı Olsun!"

Ünlü şarkıcı ve Genel Cerrahi Uzmanı Ferhat Göçer’in Sağlık Bakanlığı Danışmanı olmasının tartışmaları sürüyor.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, ‘Şarkıcı Kutsi de bir dizi de uzun süre doktor rolünde oynadı. Yarı doktor sayılır. Kendisinin de Bakan Danışmanı olmasını öneriyoruz’ dedi. 


Şarkıcı ve doktor Ferhat Göçer’in Bakan Danışmanı olması Sosyal Medyada trend tartışmalarının başına yerleşirken, Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, konuya farklı bir açıdan yaklaştı. ‘Bir dizi filminde Dr rolünde oynayan Kutsi’de yarı doktor sayılır oyuncumuza haksızlık olmasın onun da Sağlık Bakanı danışmanı olmasını istiyoruz’ diyen Doğruyol, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanlarda “bürokrat görevlendirmelerinde liyakati esas alın” telkinlerine bakanlıkların ne kadar ciddiye aldıkları ortada.  Söz konusu sanatçımız pek çok kesimin severek dinlediği bir şahsiyet.

 

Sanatına ve kişiliğine elbette söyleyecek sözümüz yok. Saygılıyız.  Ancak, Sağlık Bakanlığı gibi 80 milyon vatandaşın sağlık hizmetleri sunumunun verildiği bir bakanlıkta bu işin içinde olan,  sıkıntıları bilen,  Sayın Bakana sağlıklı bilgi aktarımında bulunabilecek kişilerden birinin danışman olması çok daha yerinde olurdu. Son yıllarda kamu da ki liyakatsiz bürokrat atamaları zaten kamu kurumlarımızdaki çalışma huzurunu bozmuş, çalışanlar arasında kutuplaşmalara ve kamu zararı oluşmasına  sebep olmuştur. 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı teşkilatları yeniden yapılanma gerekçesiyle darmadağın olmuşken, ülke genelinde pek çok hastanemiz de idari kadrolar boş iken Sağlık Bakanımızdan daha sağlıklı adımlar bekliyoruz’ dedi. 
 

Doktorlar Dizisi hakkında…
 

Doktorlar, başrollerini Kutsi ve Yasemin Ergene'nin oynadığı bir hastane dizisidir. 28 Aralık 2006 tarihinde Show TV'de başladı ve Grey's Anatomy dizisinden uyarlanmıştır. Dizide doktorların yaşantıları ve aşkları konu edilmektedir. Şarkıcı Kutsi de dizide başrollerde oynamıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.