Doğu ve Güneydoğu illerinde umudun adı CHP

Doğu ve Güneydoğu illerinde umudun adı CHP

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Veli Ağbaba başkanlığında kurulan Ekonomi ve Esnaf Masası’nın Doğu ve Güneydoğu illerindeki ziyaretlerine katılarak, bölgedeki izlenimleriyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

-“Doğu ve Güneydoğu illeri CHP’yi bağrına bastı”

Ziyaretleri kapsamında Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır illerinde ve ilçelerinde toplumun her kesimiyle görüştüklerini, dertleştiklerini ve sorunlarını dinlediklerini belirten CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “5 gün süren ve çok yoğun geçen ziyaretlerimiz sırasında halkımızın yüzündeki mutluluk, yüreğindeki coşku bizim bütün yorgunluklarımızı unutturan, her gittiğimiz il ve ilçede umudu büyüten en önemli etken oldu. Doğu ve Güneydoğu illerinde yaptığımız ziyaretlerde birbirine kavuşmayı bekleyen anne-çocuk gibiydik. Beklemekten yorulmuş ancak umudun hep var olduğu. İşte o duyguyla Siirtli, Bitlisli, Muşlu, Bingöllü, Diyarbakırlı dostlarımız bizi bağırlarına bastı.” dedi.

ekonomi̇-ve-esnaf-masasi-doğu-ve-güneydoğu-programi.jpeg

“Türkiye’nin dört bir yanında dertler aynı. Varlık-Yokluk mücadelesi...“

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

 “Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Ege, Marmara, Karadeniz, Akdeniz... Bölge, il, ilçe, belde, köy, kasaba adı ne olursa olsun; işçi, memur, emekli, çiftçi, sanayici, esnaf kim olursa olsun sorunlar ortak, yaşananlar aynı. Sorunun kaynağı da belli. Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımız bir varlık-yokluk mücadelesi içinde bugünlerini ve geleceklerini kaybetmiş bir şekilde, acı çektirilerek yönetiliyor. Kıblesi mafya olmuş siyasilerin, 3-5 yerden maaş alan bürokratların ve yandaşların, milyonluk ihalelerle köşe olmuş müteahhitlerin yönettiği savrulan bir Türkiye var. 20 yıllık AKP iktidarı döneminde; 10 milyonun üstünde işsizin olduğu, insanların pazar artıklarıyla beslendiği, icra dosyalarının adliyelerden taştığı ve intiharların artık normalmiş gibi karşılandığı bir ülke konumuna geldik. Bu işin doğusu batısı, kuzeyi güneyi artık yok. Bu topraklarda iş, özgürlük, barış ve adalet tesis edilene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz. Siirtlisi de Bitlislisi de Muşlusu da Bingöllüsü de Diyarbakırlısı da tek ses olmak istiyor. Çünkü sorun ortak. Sorun, ülkenin yönetilememesi! Kaynakların talan edilmesi! Rüşvet ve yolsuzluk çukuruna her seferinde tekrar tekrar batan bir iktidarın varlığı…”

“Doğu ve Güneydoğu sandığın önüne gelmesini bekliyor”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, TÜİK’in, Türkiye ekonomisinin yüzde 7 büyüdüğünü iddia ettiğini ifade ederek, şunları belirtti:
        
“TÜİK’in açıkladığı, ‘Türkiye ekonomisi yüzde 7 büyüdü’ masalını doğu ve güneydoğudaki esnaflarımıza, sokaktaki vatandaşa, çiftçilerimize sordum. ‘Ne büyümesi, kim büyüdü? Küçüle küçüle kibrit kutusu kadar kaldık, onu da elimizden alacaklar diye ödümüz kopuyor’ diyor vatandaş. Vatandaşlarımız, ekonomik kriz yüzünden ailelerin mutsuz olduğunu, evliliklerin artık kabusa döndüğünü dile getiriyor. Saray ve yandaşları büyüdü, dolar milyarderi oldu. Bizim gariban halkımızın üç kuruşu ise değer kaybede kaybede kuş oldu. Ziraat Bankası’ndan kredi alıp ödemeyen yandaşlar el üstünde tutulurken, doğu ve güneydoğudaki çiftçilerimiz traktörlerini, evlerini barklarını Ziraat Bankası’na kaptırmamanın yollarını arıyor. Yine bir çiftçimiz; 30 yıllık emeğiyle aldığı evi, Ziraat Bankası borcu yüzünden satıyor. 750 milyon doları yandaş holdinglere hibe olarak verenler utanır mı?  
       
 Toplumun her kesimi ülkenin gidişatından rahatsız. Vatandaş sandığın önüne gelmesini bekliyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkeyi yönetmeye hazırız, vatandaş da yetkiyi vermeye hazır. Erken seçim için bütün şartlar da oluşmuş durumdayken, seçimin bir an önce yapılması gerekliliktir. Bu mafya ve soygun düzenine hep birlikte son vereceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.