Doktorun atamasını durdurmaya durdurma!

Doktorun atamasını durdurmaya durdurma!

Hastane hukukçularını itirazı üzerine, durdurma kararı üst mahkeme tarafından durduruldu.

Medya Ege / (Özel Haber) - İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hemotoloji bölümünde görevli Prof. Dr. Ülkü Ergene, aynı bölümde görev yaptığı meslektaşı Prof. Dr. Oktay Bilgir'in, hastanenin Kemik İliği Merkezi'ne (KİT) sorumlu olarak atanmasını dava etti.

İzmir 4. İdare Mahkemesi'nde hem Sağlık Bakanlığını, hem de meslektaşını şikayet eden Prof. Dr. Ülkü Ergene, KİT'e atanması gerçekleştirilen Prof. Dr. Oktay Bilgir'in, merkezin sorumluluğun taşıyacak yeterliliğe sahip olmadığını, sorumlu olduğu kemik iliği konusunda en az bir yıl deneyiminin olması gerektiğini iddia ederek, atamanın hukuka uygun olmadığını belirtti.

Atanmasının hukuku uygun olduğunu savunan Prof. Dr. Oktay Bilgir, daha önce görev yaptığı Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde bu alanla ilgili çeşitli operasyonlara katıldığını, Dokuz Eylül Üniversitesi KİT Merkezinde altı ay eğitim aldığını, burada eğitim ve deneyimini geliştirdiğini, atandığı merkez sorumluluğu görevi için yeterli donanıma sahip olduğunu belirtti.

Mahkeme karar duruşmasında, Prof. Dr. Oktay Bilgir'in, mevcut durumunun KİT merkezi sorumlusu olabilmesi için gerekli olan, en az 1 yıl bu merkezlerde görevli olarak çalışması şartını yerine getirmediğini belirterek, görevlendirmenin hukuku uygun olmadığını karar verdi.

Hastane hukukçuları, mahkemenin verdiği durdurma kararına bir üst mahkemede itiraz etti. İtiraz üzerine alt mahkemenin kararına karşı karar veren mahkeme, durdurma kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Hastaneden yapılan açıklamada ise, bu karara bağlı olarak Prof. Dr. Oktay Bilgir’in Kemik İliği Merkezi (KİT) deki görevine devam ettiğini belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.