Dokunulmazlıkların Kaldırılması Hangi Partiden Kimi Etkileyecek

Dokunulmazlıkların Kaldırılması Hangi Partiden Kimi Etkileyecek

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmasının ardından, hızlı günler geçiren mecliste sona doğru yaklaşıldı. AK Parti'nin hazırladığı Anayasa değişikliği mecliste kabul edilirse Cumhuriyet Halk Partisi'nden 51, Halkların Demokratik Partisi'nden 45, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 25 ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden 7 kişi etkilenecek. Ayrıca CHP'den ihraç edilen Ankara Bağımsızlık Milletvekili Aylin Nazlıaka'da etkilenecek kişiler arasında.

Önümüzdeki hafta TBMM Anayasa Komisyonu'na gelecek olan Anayasa değişikliği buradan sonra Genel Kurul'a götürülecek. Değişikliğin kabul edilmesinin ardından 129 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılacak. Mecliste bulunan 567 fezlekenin 333'ü HDPli, 170'i CHPli, 44'ü AK Partili ve 16'sı MHPli vekillere ait. Ayrıca mecliste bağımsız milletvekili olarak bulunan Aylin Nazlıaka hakkında ise 5 fezleke var.

Liderlerin kaç fezlekesi var?

Fezleke sayısıyla önde olan HDP'nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da hakkında fezleke hazırlanmış liderler bakımından önde bulunuyor. 71 fezlekesi olan Demirtaş'ı 39 fezleke ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 11 fezlekeyle HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve 8 fezleke ile MHP lideri Devlet Bahçeli takip ediyor. Öte yandan Ahmet Davutoğlu hakkında düzenlenen hiçbir fezleke bulunmuyor.

AK Parti’de en fazla Tayyar’da

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AK Parti'den en büyük zararı Şamil Tayyar görecek gibi görünüyor. AK Parti milletvekilleri arasında en yüksek fezleke sayısı Tayyar'a ait. Tayyar hakkında 10 fezleke var.

Az fezleke MHP'de

Milliyetçi Hareket Partisi hakkında en az fezleke düzenlenen parti. Düzenlenenlerden 5 tanesi Devlet Bahçeli hakkındayken, geri kalanlar diğer milletvekillerine ait.

3 Bakan hakkında fezleke var

Hakkında fezleke düzenlenen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun birer fezlekesi bulunuyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.