'Dokuz Eylül' Dünya Dağcılar literatürüne girdi

'Dokuz Eylül' Dünya Dağcılar literatürüne girdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 7. Emrah Özbay Uluslararası Buz ve Kaya Tırmanış Çalıştayı’nın Buz Etabı’nın son gününde, Dağcılık Literatürü’ne girecek bir başarıya imza atıldı. 

Erzurum Uzundere İlçesi Cevizli Köyü’nde, 2600 metre rakımda yeni keşfedilen iki şelaleye tırmanan dünyaca ünlü dağcılar Fransa’dan Jeff Mercier ve William Dammy, Rusya’dan Roman Abildaev ile Romanya’dan Alexandru Grigorescu ve Alexandru Baran şelalelere, ev sahipliğinden dolayı DEÜ’nün adını vermek istediklerini bildirdiler.  Böylece yan yana duran ve zorluk derecesi WI- 5+ (çok zor) olarak belirlenen iki donmuş şelaleden birisine ‘Dokuz’ diğerine ise ‘Eylül’ ismi verildi. Faaliyet raporunun ardından şelaleler, yeni isimleriyle Dünya Dağcılık Literatüründe yer alacak.

deu-haber-(5)-001.jpeg

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Çalıştay’da keşfedilen şelalelerin uluslararası dağcılık camiasında büyük heyecan yarattığını söyledi. Dünyaca ünlü dağcıların şelalelere DEÜ ismini vermesinden de mutluluk duyduklarını vurgulayan Rektör Hotar, “Etkinliğimizin son gününde uluslararası Dağcılık Literatürü’ne girecek bir başarıya imza atıldı. Programımıza katılan dünyaca ünlü sporcular, olağanüstü bir gayret ve performans göstererek tırmandıkları şelalelere üniversitemizin ismini vermek istediklerini beyan ettiler. Hazırlanacak raporun ardından bu iki şelalemiz, Dokuz ve Eylül olarak anılmaya başlanacak. Bizleri mutlu eden bu girişimlerinden dolayı, değerli sporculara içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi. Rektör Hotar, Çalıştayın ikinci programının 4 Şubat 2021 tarihine kadar İzmir’de Kaya Tırmanışı olarak devam edeceği bilgisini verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.