Dokuz Eylül Kalitede İlk Olacak

Dokuz Eylül Kalitede İlk Olacak

Kalite Derneği (KALDER)’in başlattığı ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesini’ imzalayan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), EFQM Mükemmellik Modeli ile eğitim çıtasını yükseltecek. 

DEÜ, bu bildirgeyi imzalayan İzmir’deki ilk üniversite olurken; kalite konusunda daha profesyonel bir yapı oluşturulacak. 

Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), bir ilke daha imza attı. Kalite Derneği (KALDER)’nin başlattığı ve kurumlarda mükemmellik kavramının benimsenmesini hedefleyen ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesini’ kabul eden DEÜ, EFQM Mükemmellik Modeli ile hizmet ve kalite anlayışını daha da yükseltecek. Bildirgeyi imzalayan İzmir’deki ilk, Türkiye’deki ikinci üniversite olan DEÜ, önümüzdeki dönemde kalite konusunda daha profesyonel bir yapıya sahip olacak. 

DEÜ rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof.Dr.Adnan Kasman, toplam kalite yönetimi ve süreçlerin doğru sürdürülmesi açısından bu işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. 
DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Okur, Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Prof. Dr. Hale Ören ile Genel Sekreter Ahmet Cevdet Oral ve KALDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı protokolde konuşan Rektör Kasman, “Kalite, bizim önem verdiğimiz bir konu. KALDER’in kurumsal üyesi olarak, bundan sonra da çalışmalarımızı profesyonel anlamda işbirliği yaparak sürdüreceğiz. Alınacak eğitimlerle hizmet ve eğitim standardımız daha da artacak” dedi. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun da kalite konusuna çok önem verdiğini ve bir komisyon kurulduğunu aktaran Rektör Kasman, “YÖK’ün ön ayak olmasıyla kalite anlayışı, diğer üniversitelerde de önem kazanacak. Biz, süreçlerin doğru tanımlanmasını istiyoruz. EFQM Mükemmellik Modeli’ne dayalı yaklaşımın kendi dinamiklerimizi de harekete geçireceğini inanıyoruz. Biz büyük bir kurumuz. Bu alanda da İzmir’de ilk olduk. Stratejik olan bu konuda, ilerleyen dönemde kendi içimizden yetiştireceğimiz arkadaşlarımız olacak. Onlar da bu süreci devam ettirecek. Çalışmamızın iyi bir örnek olacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

REKABET GÜCÜ ARTSIN
Toplantıda söz alan KALDER İzmir Şube Başkanı Muhsin Çömden ise toplam kalite ve mükemmellik modelinin temelinde eğitimin olduğunu belirterek, “Kalite anlayışında da eğitim, sonuçta insana dayanıyor. Şirketlere gittiğiniz zaman da eğitim veriliyor ancak üniversiteler, hem saygınlığı hem de birçok imkanıyla daha farklı durumda bulunuyor. Ege’nin en köklü kuruluşuyla bu bildirgeyi imzalamamız bizim için ayrı bir mutluluk. İşbirliği yapmak bizi güçlü kılıyor. Türkiye’deki bütün kuruluşların rekabet gücünün artmasını ve refahın daha da yaygınlaşmasını istiyoruz” diye konuştu. Atılan imzaların ardından Başkan Çömden, Rektör Kasman’a KALDER rozeti taktı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.