Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nden fotoğraf yolculuğu

Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nden fotoğraf yolculuğu

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Hindistan ve Vietnam’daki yaşamı, insanları, renkleri gözler önüne seren fotoğrafların sergilendiği online eşler toplantısı gerçekleştirdi

Düzenlenen toplantıda sergilenen fotoğraf gösterisi katılımcıları Hindistan’dan Vietnam’a uzanan yolculuğa çıkardı. Toplantının konuğu İzmirli Fotoğraf Sanatçısı İsmet Arıkantürk oldu. Fotoğraflardan oluşan seçkisinin online sunumu öncesinde katılımcılara çıkacakları yolculuk hakkında bilgi veren Arıkantürk, "Hindistan’ın renkli, canlı, kalabalık sokaklarına, Vietnam’ın tütsü dumanları arasında, büyülü tapınaklarında dolaşacaksınız. Denizin bulutlara karıştığı çizgiyi keşfedeceksiniz ve yine Hindistan’ın en kutsal bölgelerinden biri olan Raca Sarayları’nda esrarengiz dansların izlendiği çöllerde yolculuğunuz son bulacak” dedi.

Renk ve kokunun eşlik ettiği sergi

Farklı coğrafyalara yaptıkları seyahatlerde yollarının hep ‘insana’ çıktığını belirten Arıkantürk, bu fotoğraf yolculuğuna renk ve kokuların eşlik ettiğini vurguladı. Arıkantürk “Bu fotoğraflarda yorgun ve yaşlı yüzler, hınzır ve acılı bakışlar, tek bir bakışla dünyayı anlatan gözler, göz süzmeler, güzeller güzeli genç kızlar, çocuklarına sarılmış anneler, dünyaya meydan okuyan duruşlar ve yaşanan her anı derin çizgilerde taşıyan yüzler var. Renkler ve kokular var. Fotoğraflara bakarken sokaklarda pişen yemeklerin, çarşılardaki baharatların ve hepsini sarmalayan çiçek kokuların hepsini içinizde hissediyorsunuz” diye konuştu.

 Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise fotoğrafları iilgiyle izlediklerini belirterek “Hepimizin evlerinde olduğu bu zor günlerde, sayenizde güzel bir yolculuğa çıktık. Bize bu fırsatı tanıdığınız için tüm Dokuz Eylül Rotary Kulübü adına teşekkür ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.