Dokuz Eylül Rotary’den Eskiyörük’e meslek ödülü

Dokuz Eylül Rotary’den Eskiyörük’e meslek ödülü

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük'e çalışmaları nedeniyle "Meslek Ödülü" verdi.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nün düzenlediği online toplantıda konuşan Eskiyörük, İzmir’in kaliteli tarım ürünleri, kooperatifleri ve tarımsal büyüme hızıyla Türkiye’ye yol haritası çizdiğini söyledi. Eskiyörük “Başarılarımızda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü başta olmak üzere hepimizin emeği, her İzmirlinin imzası var. Bu ödülü almak benim için büyük gurur, teşekkür ederim” dedi.

projects_5505_1610903427861-odul.jpeg

“İzmir rol model olabilir”

Türkiye’de kooperatiflerin yarattığı istihdamın dünyadakine kıyasla oldukça düşük olmasına rağmen İzmir’in kooperatifçilik konusunda Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Eskiyörük “İzmirliler olarak zoru başardık, kooperatiflerin marka olmasını sağladık. İnsanlar başka şehirlerden süt ürünleri almak için Tire’ye, çiçek için Bayındır’a geliyor” dedi. Eskiyörük kooperatifçiliğin benimsenmesi kadar doğru anlaşılmasının da önemli olduğunu belirterek “Ayrı ve küçük kooperatifler yerine, el ele verip büyüyen bir kooperatifleşme modelini benimsemeliyiz. İzmir bunu başarabilir, bu konuda Türkiye’nin rol modeli olmalıyız” diye konuştu.

projects_5505_1610903278923-betul+elmasoglu.jpeg

“Bu bir meslek onuru”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise başarılı çalışmalarla Eskiyörük'ün meslektaşlarına örnek olduğunu ifade ederek “Çalışmalarınızla yüksek ahlak değerlerinin yaygınlaşmasını teşvik ediyor ve meslek sahiplerini yüreklendirerek onlara önder oluyorsunuz. İş ve meslek onurunuzu yüceltecek katkınızı takdir ediyor, sunduğumuz ödül ile bu onuru gelecek kuşaklara aktaracak olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.