Dokuz Eylül Rotary’den hayatlara dokunan proje

Dokuz Eylül Rotary’den hayatlara dokunan proje

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, “hayatlara dokunan” bir proje için harekete geçti. Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Karabağlar Belediyesi işbirliğinde “Az Eşya Çok Nefes” projesini uygulamaya başladı.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Toplumsal Hizmet Komitesi tarafından 2021-2022 Dönemi’nde gerçekleştirilmesi hedeflenen projelerinden biri olan “Az Eşya Çok Nefes” projesi hayata geçirildi. LÖSEV ve Karabağlar Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje için birleşen kulüp üyeleri ve bağışçılar, evlerinde kullanılabilecek durumda olan fazla eşyalarını ihtiyaç sahibi aileler ile buluşturacak. Bu doğrultuda bağışlanan eşyalar, Karabağlar Belediyesi araç ve taşıma ekibi tarafından teslim alınacak ve LÖSEV işbirliği ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

projects-5505-1629386116595-foto4.jpg

“Yeni hikayeler yazacağız”

Projenin mimarı ve Komite Başkanı İlge Cengiz, geçtiğimiz günlerde evindeki eşyaları bağışlayarak projeye start verdi. Aile yadigarları, seyahat hatıraları derken her eşyanın bir hikayesi olduğunu belirten Cengiz “Her ne kadar hikayelerimize, hatıralarımıza bağlı olsak da hedefimiz bu eşyalarla yeni hikayeler yazmak. İnanın o zaman çok daha iyi hissediyorsunuz. Bu yüzden projenin adı ‘Az Eşya, Çok Nefes’ ne kadar çok insan faydalanırsa, biz o kadar rahat nefes alacağız” açıklamasında bulundu.

projects-5505-1629386072570-foto1.jpg

“Sürdürülebilirlik önemli”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Metin Yorgancıoğlu ise Rotary'nin birleştirici gücünü kullanarak hayata dokunan işler gerçekleştirdiklerini belirtti. Yorgancıoğlu “Vakfımıza yapılan yardımlar sayesinde, kulübümüzün odak noktaları doğrultusunda insanlara ulaşıyor ve yaşamlarına dokunuyoruz. Bu projemizin de daha çok insana ulaşabileceğimiz, sürdürülebilir bir proje olmasını diliyoruz. Destek veren üyelerimize, bağışçılarımıza minnettarız” ifadelerini kullandı.

projects-5505-1629386151083-foto6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.