Dokuz Eylül Rotary'den köy kalkınma projesi

Dokuz Eylül Rotary'den köy kalkınma projesi

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, İzmir’in Torbalı ilçesindeki Yeniköy mahallesini, "Toplum Birliği" ilan etti. Kulüp, Yeniköy kadınları ile el ele vererek köyün kalkınması için projeler gerçekleştirecek.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Torbalı ilçesi Yeniköy mahallesinin Toplum Birliği ilan edilmesinin ardından ilk adımı köy kahvesinde Yeniköy kadınları tarafından düzenlenen kermesle attı. El emeği ürünlerin sergilendiği kermeste, ziyaretçiler Yeniköy kadınlarının ellerinden lezzetli bir öğle yemeği yedi. Keyf-i Pedal grubu da meme kanseri farkındalığı için rotasını Yeniköy’e çevirdi. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen Toplum Birliği Sertifika Töreni’nde Rotary 2440 Bölge Guvarnörü Nedim Atilla ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Metin Yorgancıoğlu tarafından Yeniköy kadınları adına Meryem Yıldırım’a sertifika takdim edilirken, Yeniköy İlkokulu’na da bilgisayar hediye edildi.

54154136.jpg

Rotary 2440 Bölge Guvernörü Nedim Atilla, dönem başından beri 24 toplum birliği kurduklarını, toplum birliklerinin bir süre sonra kulüple bütünleştiğini ve bir organı haline geldiğini söyledi. Atilla "Yeniköy yakınlarındaki Metropolis, dünyanın en eski tiyatrolarından birinin ortaya çıktığı önemli bir yer. Bu özelliğiyle Uluslararası Rotary’nin ilgisini Yeniköy’e çekmek ve hizmetlerimizi Metropolis üzerinden geliştirmek istiyoruz” dedi. Yakın zamanda Uluslararası Rotary Başkanı Shekhar Mehta ile Yeniköylüleri buluşturacak bir etkinlik düzenlemek istediğini belirten Atilla “Bize Türkiye’nin çeşitli yerinden çok sayıda Rotaryen eşlik edecek ve ilgi bu bölgeye çekilecektir” diye konuştu.

659856.jpg

Etkinlikte konuşan Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Metin Yorgancıoğlu da Yeniköy’de ilk adımı Yakup Kanyas döneminde attıklarını belirterek bu dönemde atılan adımları hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu doğrultuda Yeniköy’ün Toplum Birliği Projesine dönüştüğünü belirten Yorgancıoğlu “Bu, bize çok daha fazla sorumluluk yüklüyor. Yeniköy kadınlarıyla el ele vererek ne gerekiyorsa yapacağız. Katkı koyan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

11.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.