Dokuz Eylül Üniversiteli Tıp öğrencileri yılın FMO adayı!

Dokuz Eylül Üniversiteli Tıp öğrencileri yılın FMO adayı!

Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği, DEÜ Türkiye’de 33 üniversite arasında FMO (Faculty Member Organization) düzenlenen etkinlikler sıralamasında ilk dört aday arasına girerek bu yıl da öğrencilerin sesi olmayı sürdürdü.

30 ülkede 110’dan fazla tıp fakültesinde temsilcilikleri bulunan, 150.000 den fazla öğrenciyi temsil eden ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (EMSA, European Medical Students Association) 1990’da Brüksel merkezli kurulmuştur. Avrupa içerisindeki tıp fakültesi öğrencilerinin sesi olmayı amaçlar. EMSA; Avrupa Parlamentosu, WHO (Dünya Sağlık Örgütü), Avrupa Tabipler Birliği, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak tanınan bir organizasyondur. Bu birlik, tıp fakültesi öğrencilerine tıbbi konularda fikir belirtme; proje, eğitim ve çalıştaylara katılma fırsatı sunar. Ulusal ve uluslararası toplantılarda aktif rol alma imkanı verir.

7 yıldır aktif görev yapan EMSA Dokuz Eylül her yıl çeşitli alanlarda pek çok etkinlik düzenliyor, ulusal ve uluslararası kurultaylarda Dokuz Eylül Üniversitesi’ni temsil ediyor. Bu yıl bütün bu etkinliklerle FMO seçimlerinde Türkiye çapında ilk dört aday arasında olmaktan mutluluk duyduklarını belirten EMSA DEÜ Başkanı Dönem 3 Öğrencisi Alperen Talha Dolu pandemi sürecinde de etkinlilere devam etmeye çalışacaklarını söyledi. Dolu şu bilgileri verdi:

“Tıp Etiği ve İnsan Hakları, Halk Sağlığı, Avrupa Entegrasyonu ve Kültür, Tıp Bilimi, Tıp Eğitimi, Sağlık Politikaları olmak üzere altı alt kolumuz bulunmaktadır. Her yıl bu alt kolları kapsayan onlarca etkinlik yapmaktayız. Etkinliklerimizi tıp öğrencilerini geliştirmek (bilimsel, akademik, sosyal, …),çeşitli imkanlar sağlamak; halkı bilinçlendirmek ve yardım etmek gibi amaçlarla yapıyoruz. Türkiye’deki EMSA’lar olarak bir üst organizasyon olan EMSA Türkiye’ye bağlıyız. 33 Tıp fakültesinde temsilcilikleri ve binlerce gönüllüsü olan EMSA Türkiye’de çeşitli konularda seçimler yapılır. Her yıl yapılan yılın FMO (faculty member organization)’su seçimlerinde bu sene EMSA Dokuz Eylül olarak son 4’e kaldığımızı mutlulukla belirtmek isteriz. EMSA DEÜ’nün geçtiğimiz yıllarda ve pandemi döneminde yaptığı etkinliklerden bazıları şöyle: “DEÜ Tıp Fakültesi çeşitli anabilim dalı öğretim üyeleri ile söyleşiler, Avrupa ülkelerindeki ve Türkiye’deki fakültelerle değişim programları, çeşitli bağış standları ve kampanyaları, çeşitli konularda tıp öğrencileriyle ve toplumdan kişilerle röportajlar, çocuk hastanesi etkinlikleri, makale okuma ve inceleme eğitimi, sosyal medya üzerinden farkındalık çalışmaları, tıp derslerine nasıl çalışılır etkinliğiyle başarılı öğrencilerin tavsiyeler vermesi (pandemi dönemi) “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.