Dokuz Eylül Üniversitesi, 23 Nisan'da tek yürek oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi, 23 Nisan'da tek yürek oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Kuruluş yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını, bu yıl küresel çapta yaşanan COVID-19 Pandemisi nedeniyle ‘online’ olarak düzenledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencileri İstiklal Marşını tek yürek olarak okudu, geleceğe dair düşüncelerini paylaştı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hayatı evlere sığdırdığımız bu günlerde, Gazi Meclisimizin 100’ncü yılını ve 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu öğrencilerimizin güzel paylaşımlarıyla online şekilde yaşadık. Geleceğimizin teminatı olan en değerli varlıklarımız çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi. 

Dünya çapında yaşanan COVID-19 Pandemisi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Kuruluş yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl farklı mecralarda gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi, kutlamaların coşkuyla gerçekleştirmesi amacıyla 23 Nisan tarihinde, DEÜ’lü öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikleri online şekilde resmi internet adreslerinden yayınladı. Kimi öğrenciler 23 Nisan’a özel dans gösterileri hazırlarken kimi öğrenciler de İstiklal Marşımızı enstrümanlarıyla çalarak bu özel günü kutladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hayatı eve sığdırdığımız bu günlerde; Gazi Meclisimizin 100. Kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak tüm akademik birimlerimiz ve mensuplarımızla online şekilde kutladık. 23 Nisan coşkusunu sosyal medya hesaplarımız üzerinden çocuklarımızla ve tüm Türkiye ile paylaştık. Birlik ve beraberliğimizin sembolü Gazi Meclisimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde, aziz milletimizin teminatı ve geleceği olan evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

deuhaber2-004.jpg

BİZİ GURURLANDIRDILAR

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı sıkıntılı günleri umutsuzluğa kapılmadan, çocuklarımıza inanarak atlatacağımıza eminiz. Sağlığımız için evlere kapandığımız bu günlerde en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ı, Dokuz Eylül ailesi olarak coşkuyla kutladık. Genç piyanist İlyun Bürkev’in umut dolu sözleri, piyanosu ile çaldığı İstiklal Marşımız ve tüm bu mesajların Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğümüzce İşitme engelli bireylere işaret dili ile ulaştırılması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Yine Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Orkestra Şefi Öğr. Gör. Mehmet Girgin yönetiminde 33 öğrencimizin evlerinde çalarak kayıt altına aldıkları ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bir araya getirilerek videosu hazırlanan, Üniversitemizin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan İstiklal Marşımız büyük ilgi gördü. Öğrencilerimizin müthiş bir uyum ve coşkuyla İstiklal Marşımızı icra etmeleri bizi gururlandırdı. Bir kez daha Meclisimizin ilk başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.