Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden skandal karar! Öğrenciler neden orkestradan çıkarıldı?

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden skandal karar! Öğrenciler neden orkestradan çıkarıldı?

Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk olan Narlıdere Belediyesi, programda Narlıdere Belediyesi Çocuk Orkestrası'na yer vermişti. Orkestradaki öğrencilerin, DEÜ tarafından orkestradan çekildiği öğrenildi.

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası geçtiğimiz hafta Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk oldu.

İddiaya göre; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi, programa katılan, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale ilköğretim okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencilerini orkestradan çekti.

'DEKANI ARADIM ULAŞAMADIM'

İddialara ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Görkemli Hatıralar sunucusu Serhan Asker, yayında orkestranın yarını bu baskı yüzünden tanıtmadığını DEÜ Dekanı Nükhet Hotar'ı aradığını ama ulaşamadığını belirtti.

‘’Hayretler içindeyim.. Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası Görkemli Hatıralar'da harikalar yarattı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi programa çıkan çocukları orkestradan çekmiş. Halk Tv'ye çıktıkları için.. Dekanı aradım. Ulaşamadım Yazık. Çocuklar yetenekleriyle, kaliteleriyle, duruşlarıyla bütün ülkeyi sevince boğmuştu. Ve hepsi de velilerininin izniyle oradaydı.. Çocuklarını gururla izlemişlerdi. 2 kez de İzmir Marşı'nı çalmışlardı.. Yayında orkestranın yarısını bu baskı yüzünden tanıtamadım..’’

84562-001.png

İZMİR'İN VEKİLLERDEN TEPKİ: İZMİR’E YAKIŞMIYOR

CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan sosyal medya üzerinden DEÜ GSF yönetimine tepki gösterdi.

ARSLAN: DERHAL BU TUTUMDAN DÖNÜLMELİ

CHP'li Ednan Arslan alınan karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şaşkınım, üzgünüm! #NarlıdereBelediyesiÇocukSenfoniOrkestrası'nda yer alan öğrencilerin; 9 Eylül üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi, konservatuar kurulunca orkestradan çekilmesi, #İzmir'e yakışan bir tavır değil. Gençlerimiz #GörkemliHatıralar Programına katıldılar diye bu kararı alanlar; gençlerimizin idealleri ve hayallerinin yanı sıra, örnek alacak ülkemiz gençliğine en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Derhal bu olumsuz tutum ve davranışlarından dönmelerini bekliyoruz’" ifadelerini kullandı.

89465123-001.png

SINDIR: AKP ZİHNİYETİNİN BİR ÜRÜNÜ

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise Ednan Arslan'ın tweetini alıntılayarak konuya "Değerli kardeşim, belirttiğiniz gibi #İzmir’e asla yakışmayan bir tavır ancak kültür ve sanattan nasibini alamamış, dindar ve kindar nesiller yetiştirmeyi şiar edinmiş olan AKP’nin zihniyetinin bir ürünü olan bu kararı verenlere pek yakışmış!…" ifadeleri ile tepki gösterdi.

98465132-001.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.