DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 40 YAŞINDA

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 40 YAŞINDA

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin ana damarlarından biri olan tıp fakültesinin 40 yıldır yetiştirdiği hekimlerle insanlara umut olduğunu söyledi.

1 Mart 1978 yılında kurulan DEÜ Tıp Fakültesi 40. Kuruluş yıldönümünü Dekanlık Binası’nda düzenlenen törenle kutladı. Törene DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, önceki rektörler Prof. Dr. Mehmet Füzün, Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, önceki Dekanlar Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, Prof. Dr. Tülay Canda, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Tunçok, Prof. Dr. Oğuz Kılınç,  öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. Törende tıp fakültesinin kuruluş ve gelişimini anlatan kısa film sunumunun ardından DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle bir konuşma yaptı.

 

40 yıla ulaşmakta en büyük rolü üstlenen öğretim üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Oğuz Dicle, özgür düşünce, toplumun sorunlarına duyarlılık, etik değerlere öncelik verdiklerini ifade edrek bu ilkelerle bugüne kadar 5737 hekimin fakülteden mezun olduğunu söyledi. Gelecek için hedeflerini de anlatan Dicle, öğrenci yurdu ve konukevi, similasyon merkezi, her öğrenciye tabletli eğitim ve özellikle ulusal ve uluslararası alanda tıp fakültesinin en yükseğe çıkması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Adına önceki dekanlardan ve DEÜ Tıp Fakültesi mezunu Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu da 40. Yıl da fakültede bir konuşma yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer kurucu öğretim üyelerine teşekkür ederken , DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik de bilim dünyasına hizmet ederken akıl ve mantığı temel aldıklarını söyledi.

 

Tıp Fakültesinin bu konuda çok büyük başarılara imza attığını belirten Çelik, tıp fakültelerinde yaşanan sorunları bildiklerini, daha iyi çalışma koşullarının oluşturulması için çaba gösterdiklerini ve pek çok proje ürettiklerini söyledi. Hekime şiddetin ve benzeri olumsuzlukların hekimlik mesleğini kötü etkilediğini anlatan Çelik, "Şiddet olgusu ve benzeri olumsuzluklar, hekimlik mesleğini cazibesini kaybetmekle karşı karşıya bırakıyor." ifadesini kullanan Çelik, morali yüksek tutmak ve daha çok çalışmak gerektiğini vurguladı. Tıpta yeniliklerin önünü açacak projeler hazırladıklarını belirten Çelik, “Motivasyonu, özgüveni yüksek Aziz Sancarlar gibi daha nice bilim adamları yetiştireceğiz” dedi. 


Törende konuşmaların ardından DEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan ekip Halk Oyunları gösterisi sundu. Tören fakültede 15-30 yıl görev yapmış akademik ve idari personele plaket sunumuyla sona erdi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.